Üçlü mekanizma formülü

Üçlü mekanizma formülü

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Davutoğlu, Suriye'deki geçiş sürecinde Türkiye, Rusya ve ABD'nin ortak bir çalışma yürütebileceği mesajını verdi

Yıldıray Oğur NEW YORK
Başbakan Ahmet Davutoğlu, BM'de Türk gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Başbakan'ın açıklamaları özetle şöyle:
“Hollande, Obama ve Cameron ile yaptığımız görüşmelerde, üç liderin de Türkiye'nin Suriye sınırında güvenli bölge konusundaki taleplerini, daha öncekilere göre çok daha gerekli, doğru bir talep olarak gördüğünü gözlemlemekten büyük memnuniyet duydum. Gayemiz mültecileri Suriye içinde tutarak, Suriye'de en iyi hizmeti vererek, mülteci sorununun yayılmasına engel olmak. BM Genel Kurul çalışmalarında beni en fazla ümitlendiren husus, artık mülteciler konusunun bir dünya meselesi olarak herkes tarafından ele alınması, ciddi bir duyarlılığın uyanmış olması. Suriye konusuna, Türkiye, Rusya ve ABD'nin üçlü bir mekanizmayla ortak bir tavırla yaklaşmasına prensipte olumlu bir yaklaşım var. Gerekirse bazı üçlü çalışmalar yapmak sözkonusu olabilir. Bölgedeki diğer ülkelerin de devrede olacağı çalışmalar yapılabilir. Önemli olan insani konularda birlikte hareket etmek.”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...