MHP'nin 60 bin kişilik kent timi vaadi!

MHP'nin 60 bin kişilik kent timi vaadi!

POLİTİKA Haberleri

1 Kasım için seçim beyannamesini açıklayan MHP, asayişi sağlamak için kurulacak kent timlerine 60 bin kişi alınacağını vaat etti.

Devlet Bahçeli, terörle mücadelede “kent timi”  ve gece güvenlik görevlisi olarak 60 bin personel alacaklarını açıkladı. Bahçeli, Süleyman Şah Türbesi'ni iktidara gelmeleri halinde eski yerine taşıyacaklarını vaat etti.


MHP'nin vaatleri özetle şu şekilde:


* Çiftçiye 1.75 TL'den mazot verilecek. Gübre, tohum, ilaç ve yem üzerinden vergi kaldırılacak. Asgari ücret, 7 Haziran vaatlerindeki gibi 1400 TL olacak. Ücretlilerin asgari ücret kadar geliri vergi dışı bırakılacak. 


 * Yeni işyeri açan esnafa 5 yıl vergi ve prim avantajı sağlanacak. AVM yasası esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenlenecek. İmam ve müezzin olmayan cami kalmayacak. Ülkeye yönelik toplu göçlerin kaynağından çözülmesi ve ülkeye kabul edilenlerin geldikleri ülkeye sınır olan yerlerde ikameti sağlanacak.  Sığınmacıların vatanlarına kavuşturulması sağlanacak.


*?17-25 Aralık rüşvet, yolsuzluk ve kara para dosyası başta olmak üzere yolsuzlukların hesabı sorulacak. Yolsuzlukla Mücadele Kurulu oluşturulacak. 


* Yıllık ortalama 700 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Her ailenin en az bir ferdine iş imkanı tanınacak, bu sağlanana kadar 700 lira aile desteği verilecek.  İşsiz gençlerin ailelerinin sağlık sigortalarından yararlandırılacak. Askerliğini yapan gençlere yarısı hibe olmak karşılığıyla 50 bin liraya kadar girişim kredisi verilecek. Evlenecek gençlere 10 bin lira tutarında faizsiz kredi verilecek.


* Emeklilerin banka promosyonu alabilmeleri temin edilecek. Emeklilerin aylıklarındaki  eşitsizlik giderilecek.


*?Muhtaç aileleri ihtiyaçlarını karşılamaları için Hilal kart verilecek. Asker ailelerine yapılan ödeme aylık 500 liraya çıkarılacak. 


* Yüksek öğrenime giriş sınavı kaldırılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...