'AK Parti zayıflarlarsa, Türkiye'nin çimentosu zayıflar'

/ Kaynak: İHA
'AK Parti zayıflarlarsa, Türkiye'nin çimentosu zayıflar'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “AK Parti zayıflarlarsa, Türkiye'nin çimentosu zayıflar” dedi.

Gazikent Sosyal Tesislerinin açılışına Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yanı sıra birçok davetli katıldı.
“TÜRKİYE'DE TERÖRÜN NE İŞİ VAR”
Açılış öncesi vatandaşlara Kürtçe seslenerek 'Hoş geldiniz' diyen Bakan Şimşek, bundan 15-20 yıl önce, Türkiye Cumhuriyeti Bakanının Kürtçe konuşamadığını hatırlatarak, "Bugün artık ret ve inkar siyaseti bitmiştir" dedi. Bakan Şimşek, konuşmalarının devamında, ülkenin çok önemli bir dönüm noktasından geçtiğini de hatırlatarak, “Bu seçim aslında çok basit bir seçim, ya Türkiye 1990'lı yıllara dönecek, koalisyonlara dönecek, çözüm üretemeyecek, sorunlara büyüdükçe, ekonomik anlamda geriye gidecek, yada Türkiye son 13 yılın, kazanımlarını heba etmeyecek, ufak tefek eksiklikler ve yanlışlarına rağmen, Türkiye'nin istikrarından kalkınmasından, gelişmesi ve kardeşliğimizin daha de pekişmesi için istikrardan yana, reformdan yana bir tercihte bulunacak" dedi.
"Kürt kardeşlerimizin hakları başımızın gözümüzün üstünde" diyen Şimşek "Türkiye geçmişte hata yapmıştır. Ak Parti hükümeti döneminde, ret, inkar ve asimilasyon siyasetine son verdik. Peki Türkiye demokratikleşiyorsa, Türkiye'de hak ve hukuk üzerinde yasaklar kalktıysa, o zaman silahın ne işin var, o zaman terörün Türkiye'de ne işi var” diye sordu.
“AK PARTİ ZAYIFLARSA, TÜRKİYE'NİN ÇİMENTOSU ZAYIFLAR”
"Bugün Türkiye'de çatışma ortamı varsa, bunun sebebinin, Kürtlerin hak ve hukuk meselesi değildir. Sadece hegemon güçlerin gündemi çerçevesinde maşa olarak kullanılan bir bölücü terör örgütünün talepleridir" diyen Şimşek, “AK Partisiz bir Türkiye'nin çimentosu zayıflar. Bugün, eğer Türkiye yanı başımızdaki acıları, büyük ölçekte yaşanmıyorsa, bu AK Parti'nin son 12-13 yıl içerisinde yaptığı, reformlar, kalkınma noktasında gerçekleştirdiği hamleler sayesindedir. 2 temel tercihle karşı karşıyayız. Ya bu ülkenin kardeşliğini, daha da pekiştireceğiz. Yada çözüm noktasında güçlü bir iradeyle yolumuza devam edeceğiz, herkesin benimdir diyebileceği bir anayasa hazırlayacağız. Daha çok demokratikleşme, daha çok özgürlük, daha çok reformla yolumuza devam edeceğiz. Kalkınmada, son 12, 13 yılda elde ettiğimiz kazanımları koruyacağız. Onların üzerine yenilerini inşa edeceğiz. Ya da eski siyaset, eski Türkiye felsefesiyle, çözümsüzlüğe, krizden krize giren bir ülkeye döneceğiz. Allah korusun. Herkes kaybeder” diye konuştu. 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...