'Bu topraklarda size ekmek ve umut yok'

/ Kaynak: DHA
'Bu topraklarda size ekmek ve umut yok'

POLİTİKA Haberleri  / DHA

Erzincan'da konuşan AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, birlik beraberlik mesajı verdi.

Yıldırım, “Türkiye'nin kardeşliğini bozmaya, birliğini ve beraberliğini zayıflatmaya çalışanlar, bu topraklarda size ekmek ve umut yok. Boşuna hayallerle uğraşmayın" dedi. 


Özel uçakla bugün saat 17.00 sıralarında, Kars'tan Erzincan'a gelen Binali Yıldırım'ı havalimanında Vali Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Ak Partili Cemalettin Başsoy, Ak Parti Erzincan Milletvekili adayları Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram ve partililer karşıladı. Sevgi gösterileri ile karşılanan Yıldırım, havalimanı dışında bekleyen yaklaşık bin kişiye hitap etti. Yıldırım memleketin zor günlerden geçtiğini, ülkenin birliğine, beraberliğine kast eden bazı mihraplar, çevrelerin boş durmadığını bildirdi.


Yıldırım şöyle konuştu: 


"Ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin birliğini, dirliğini bozabilirler mi? Kardeşliğimize zarar verebilirler mi? Elbette veremezler. Çünkü biz buralarda etle tırnak gibiyiz. Biz bu topraklarda bin yıldır beraberiz, kardeşiz. Biz birlikte Türkiye'yiz. Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle, Romanıyla 72 milletiyle hep biriz hep beraberiz. Onun için Türkiye'nin kardeşliğini bozmaya, birliğini beraberliğini zayıflatmaya çalışanlar, bu topraklarda size ekmek yok. Bu topraklarda size umut yok. Boşuna hayallerle uğraşmayın. Siz kendinizi Kürtlerin dertleriyle uğraşacak diye burada yaptığınız nedir. Kürtleri öldürüyorsunuz, Türkleri öldürüyorsunuz. Kimin için çalışıyorsunuz? Dış güçler, dış güçler. Kürt kardeşlerimde, Türk kardeşlerimde bu bayrağın altında bağımsız Türkiye için hayatını veren ecdadımızın bize bıraktığı bu toprakları gelecek kuşaklara, gelecek nesillere bir karışını bile zayi etmeden teslim etmek bizim görevimizdir. Bunu herkes bilmeli bütün dünya Türk'ün, Kürt'ün kardeşliğinin ne demek olduğunu da bilmiyorsa öğrenmelidir."


Yıldırım konuşmasının ardından kent merkezine giderek kendi adının verildiği ve 5.5 milyon liraya mal olan 2.5 kilometrelik, 'Binali Yıldırım Bulvarı'nın açılışını yaptı. Erzincan Belediyesi tarafından alınan 4 milyon lira tutarındaki 21 araç ve 6 iş makinesini hizmete sokan Yıldırım daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu.

POLİTİKA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...