CHP'li İnce'den genel başkanlığa yeşil ışık

/ Kaynak: DHA
CHP'li İnce'den genel başkanlığa yeşil ışık

POLİTİKA Haberleri  / DHA

Muharrem İnce, seçimlerde CHP'nin yine aynı sonucu alması durumunda genel başkan adayı olup- olmayacağı sorusunu cevapladı.

 İnce, seçimlerde CHP'nin yine aynı sonucu alması durumunda genel başkan adayı olup- olmayacağı sorusunu yanıtlarken, "Siyasette bir iddia ile yola çıkanlar, o iddiayı ömür boyu sürdürmek zorundadırlar. Bir sefere mahsus iddialar olmaz" dedi. 


Yalova Marina'da bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnce, "Seçimden sonra CHP'de yine aynı sonucun alması durumunda yine genel başkan adayı olacak mısınız?" ve "Yeniden bir koalisyon portresinin ortaya çıkması durumunda CHP'nin konumu ne olacak?" sorularına şu yanıtı verdi.


"Birincisi; siyaset iddia işidir, ikna işidir. Siyasette bir iddia ile yola çıkanlar, o iddiayı ömür boyu sürdürmek zorundadırlar. Bir sefere mahsus iddialar olmaz. Onlardan siyasetçi olmaz. Ben bir iddia ile yola çıkmıştım, şimdi önümüzde böyle bir şey yok. Önümüzde seçim var. O geçmişte kaldı. Geleceğe de bakarız sonra. Ama hemen kapının önünde olan bir iş var. 1 Kasım'da seçim var. Ben partimin 1 oy fazla alması için, başarılı olması için elimden geleni yaparım. Gerisine bakarız. Sonuç ne çıkar, koalisyon mu çıkar, peş peşe seçimler mi yaşar Türkiye bilemem. Türkiye'nin huzura, barışa ve güvenliğe ihtiyacı var. Türkiye bu sıkıntılardan kurtulmalı. Türkiye, bir kişinin egosu yüzünden yaşıyor bunları. Kaçak sarayda oturanın egosu yüzünden bunları yaşıyoruz. İnşallah milletimiz çok farklı sonuçlar doğuracak oylarını verecekler. Güzel şeyler olacak diye düşünüyorum. İnşallah iktidar oluruz. Bakalım. Görelim." 


İnce, bir gazetecinin “CHP'nin iktidar olması durumunda genel başkan adayı olmayacaksınız o zaman” şeklindeki yorumuna da "İleride oluruz canım, acelesi yok” diye espri yaptı. İnce, bu soruların zamanı olmadığını ifade ederken, "Şu anda partimin başarılı olması için uğraşıyorum ben. Sayın genel başkanımızla da sürekli görüşüyorum. Eksik gedik ne varsa bir kenarından tutmaya yardımcı olmaya çalışıyorum. Şu andaki görevim bu. Öbürüne sonra bakacağız" dedi. 

POLİTİKA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...