Binali Yıldırım'dan 5. parti açıklaması

Binali Yıldırım'dan 5. parti açıklaması

POLİTİKA Haberleri

AK Parti kurucularından, İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, tek başına iktidara çok yakın olduklarını söyledi .

İşte Binali Yıldırım'ın Aljazeera'ya verdiği o röportaj:


7 Haziran seçimleri öncesinde, daha seçim olmadan “Koalisyon ihtimali görmüyorum” demiştiniz. 1 Kasım'a sayılı gün kaldı. Şimdi ne öngörüyorsunuz?
 
"Cevabını 1 Kasım'da sandıkta göreceğiz. Benim beklediğim tek başına iktidardır. Tek başına iktidara en yakın parti de AK Parti'dir. Başka ihtimal yok. CHP, MHP, HDP'nin böyle bir iddiası yok. Onlar 7 Haziran öncesi kampanyayı sürdürüyorlar, 'AK Parti tek başına iktidar olmasın'.  Olmasın da, 7 Haziran'da da bunu dediniz, kısmen de başarılı oldunuz, peki ne değişti? Niye hükümet kurulamadı, ben de onu soruyorum. Hükümet AK Parti'ye karşı blok oluşturup hükümet kuramadıysanız, 1 Kasım'dan sonra ihtimal, yine aynı oldu, ne yapacaksınız?
 
MHP ile HDP bir arada olacak mı? Hadi diyelim bugünlerde CHP ile HDP bir arada oluyorlar, bir problem yok. Ankara'da yaşadığımız vahim, elim hadiseden sonra, İzmir'de ben CHP'liler ile HDP'lilerin kol kola hükümeti protesto ettiklerini, lanetlediklerini gördüm. Bayrak yok, bölücülerin sloganları atılıyor. CHP - HDP hep bir ağızdan buna tempo tutuyor. Bunu görmek lazım. Bu ne anlama geliyor? Cumhuriyet'i kurduğunu söyleyen parti bölücülüğe prim veren bir parti ile nasıl hareket ediyor? Milletimiz eminim bunu değerlendirecek.
 
Ama biz bunlara bakmıyoruz. Bizim baktığımız şu: Biz ülkede tek parti iktidarının olmasını savunuyoruz. Kararı verecek vatandaştır. Vatandaş ne karar verirse, o karar tabii ki başımızın üzerindedir. Bu seçimlerden sonra bir seçimi zorlamak olmaz. Buna hiçbir partinin hakkı yok. Millet buna hoşgörüyle yaklaşmaz diye düşünüyorum."
 
Ama havada sanki koalisyon kokusu var. Seçim sonucunun ne olacağı görülmeden liderlerden koalisyon mesajları gelmeye başladı…
 
"O bir algı operasyonu. Baştan söyledim, 'biz iktidar olacağız' diyebiliyorlar mı? Böyle bir hedefleri var mı? Yok ki böyle bir hedefleri…"
 
Seçmen psikolojik olarak koalisyona mı hazırlanıyor ?
 
“Gayet tabii. Onların söylemi koalisyon üzerine. Biz de diyoruz ki, bu kararı millet verir. Millet istikrarı, güveni tercih edecektir. Bizim beklentimiz bu.
 
Bize göre vatandaş bütün bu olan biteni değerlendirecek; herkes ne yaptı, ne yapmadı bunu takdir edecek ve bir karar verecek. Ama siyasi partiler olarak geçen seçimlerde bize düşen; fedakârlık yapıp, ülkenin işlerini geciktirmeyecek, hükümetsiz bırakmayacak çözüm üretmek olmalıydı. Ama bu noktada açıkçası iyi bir sınav verilemedi. Onun için diyoruz ki millete; 'siz bu işi sandıkta halledin, siyasetçilere bırakmayın, istikrara devam deyin'. AK Parti iktidara çok yakın. Milletimizin hafif bir ittirmesiyle iktidar olacak inşallah.”
 
1 Kasım sürecinin daha başlangıcında AK Parti'de bunun 'bıçak sırtında gidilen bir seçim' olduğu tespiti vardı. AK Parti bu kez de tek başına iktidar olamazsa bunun nedeni ne olur?
 
“Bir kere olmazı değil, oluru düşünelim. Olamazsa ayrı fasıl. Biz olması için çalışıyoruz.
Millet hükümeti sandıkta kuracak. Bizim beklentimiz bu. Milletimize güveniyoruz. Diğer ihtimaller tabii ki var. Millet iradesinin sahibi biz değiliz. Ama o ihtimaller ülke için bize göre çok iyi seçenekler değil. Ama millet öyle karar verirse biz yapıcı olmaya devam edeceğiz.”
 
“Takıldık oraya...”
 
Biraz öyle… Herkesin merak ettiği tek başına iktidar çıkmazsanın sonrası…
“Dünyanın sonu değil. AK Parti'nin duruşu çok nettir. Hep yapıcı olacağız. Ülkenin bir an önce hükümete sahip olması için ne gerekiyorsa yapılacak.
 
Tekrar ediyorum. Altını çiziyorum. Bu bizim öncelikli istediğimiz bir şey değil. Biz istikrarın ülke için ne demek olduğunu biliyoruz. Bunu yaşayarak gördük. 90'lı yılları millet de gördü. Tek başına iktidar olmayınca sorunlar birikiyor. Bulanık suda balık avlayan vesayetçiler ortaya çıkıyor. Ülke kazanımlarını kaybediyor. Onların olmaması için güçlü siyasi iradeye ihtiyaç var. Terörle mücadele bir yandan…
 
Bölgemiz ateş çemberi, bölge üzerinde hesap kitaplar var. Bunların üstesinden gelmek, ekonomiyi güçlendirmek, işsizliği daha azaltmak, Türkiye'yi Avrupa'ya hazırlamak, özgürlükleri daha da artırmak, reformları hızlandırmak... Bütün bunlar için hızlı karar veren, verdiği kararları uygulayan güçlü bir siyasi iktidara ihtiyaç var. Bu çok açık. Bizim milletimizden talebimiz bu yolu açması. Onun dışındakiler milletin bileceği iştir. Orada bize ne görev düşüyorsa, o görevi de yapacağız. Hiçbir zaman sorumluluktan kaçmaz AK Parti.”
 
Tek başına iktidar olmazsa, parti içinde bir...
 
“Parti içinde hiçbir şey olmaz. Partinin hedefi tek başına iktidar. Parti içine ne yansıyacak?”
 
Hesaplaşma olmaz mı?
 
“Bekleyenler beklesin. Biz partimizin başarılı olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Aklımızda başka cin fikirlikler yok.”
 
Devlet Bahçeli'nin 'beşinci parti çıkar' şeklinde bir ifadesi  var. Bunu AK Parti için kullandığı yorumu yapılıyor…
 
“O MHP'den çıkarsa çıkar, AK Parti'den çıkmaz. Herhalde içine doğdu Bahçeli'nin. Böyle devam ederse iki  tane MHP olur.”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...