Erdoğan: Darbecileri bile sevdiler

Erdoğan: Darbecileri bile sevdiler

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan, 'Darbecilere methiyeler düzenler, milletin oylarıyla gelen birinin, yani şahsımın bu makamda bulunmasına tahammül edemiyor' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu makama darbecilerin oturmasını içlerine sindirenler milletin oylarıyla gelen bana tahammül edemiyorlar” dedi. Külliye'deki konuklarını “Milletin evine hoş geldiniz” diyerek selamlayan Erdoğan, milletle birlikte mirasa sahip çıkmanın, onu yaşatmanın çabası içinde olduklarını belirterek şunları kaydetti: “Özellikle 1940'lı yıllara ilişkin hatıralara baktığınızda hepsinde de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile milletin haletiruhiyesi ve hayatı arasındaki derin çelişkiyi görürsünüz. Bir yanda fraklı, valsli, şampanyalı Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapılırken, kapının hemen dışında ayağına giyecek ayakkabı, sırtına ceket bulamayan, yarı aç yarı tok hayatını sürdürmeye çalışan bir millet şaşkınlıkla bu manzarayı seyretmektedir. Uzun bir mücadelenin ardından ortadan kaldırdık”
Göreve geldiğinden bu yana büyük hakaretlere uğradığını belirten Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı makamında 27 Mayıs ve 12 Eylül'de olduğu gibi darbecilerin oturduğu dönemleri gördük. Ama hiçbirinde bu makam 10 Ağustos 2014 tarihinden bugüne kadar olduğu gibi bir saldırıya, hücuma, eleştiriye hatta hakarete uğramadı. Cumhurbaşkanlığı makamında darbecilerin oturmasını içlerine sindirenler şimdi aynı makamda doğrudan milletin oylarıyla gelen birinin, yani şahsımın bulunmasına tahammül edemiyorlar” ifadelerini kullandı.
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın sürekli altın kaplamalarla gündeme gelmesini gülerek eleştirdi: “Şurası hep altın kaplı bakın görüyorsunuz. Şu gördüğünüz sarımsı renkler var ya onu hep altın zannediyorlar. Biliyorsunuz kullandığımız klozetler de hep altın kaplama.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...