HDP'den '1 Kasım' uyarıları

/ Kaynak: DHA
HDP'den '1 Kasım' uyarıları

POLİTİKA Haberleri  / DHA

HDP Bilgi İşlem, Müşahit ve Sandık Kurulu Komisyonu, 1 Kasım seçimlerine ilişkin uyarılarda bulundu.

Açıklamada, "Zarflarda iki mühür olmasına dikkat edelim. Oyların ve sandık sonuçlarının oy toplanma merkezlerine kadar takip edelim. Sağlıklı bir biçimde merkezlere ulaştırılıp kayda geçirildiğinden emin olalım. Oy sayma ve kayıt altına alma işleminde hile ve yolsuzluklara karşı hassasiyet ve dikkat gösterelim" hatırlatmaları dikkat çekti. 


HDP Bilgi İşlem, Müşahit ve Sandık Kurulu Komisyonu tarafından 1 Kasım seçimlerine ilişkin uyarı ve hatırlatmalarda şu ifadelere yer verildi: "Önceki seçimde Türkiye seçim tarihinin en yüksek geçersiz oy sayısı çıkmıştır. Oylarımızı özenle kullanalım. Seçmenlerin oy kullanmayı akşam saatlerine bırakmaması son derece önemlidir. Özellikle havanın erken karardığı bölgelerde sandık çevresindeki yığılmalara karşı oylarımızın erken kullanılması oldukça önemlidir. Yine bazı seçim çevrelerinde sandıkların birleştirilmesi nedeniyle bir okulda çok sayıda seçmen olacağı için olası yığılmaları engellemek için oylarımızı mümkün olan en erken saatte kullanalım. 


TC KİMLİK NUMARASI YAZILI OLAN NÜFUS CÜZDANI, EHLİYET, PASAPORT YA DA EVLİLİK CÜZDANI
Seçmenlerin pazar gününü beklemeden oy kullanacakları okulun yerini bir kez daha kontrol etmeleri, seçim günü sıkıntı yaşamamaları için yararlı olacaktır. Seçmenlerin oy kullanmaya giderken yanlarında TC kimlik numarası yazılı olan nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport ya da evlilik cüzdanından en az birini bulundurmaları gerekmektedir. Bu belgelerden birini yanında bulunduranların seçmen bilgi kâğıtlarının yanlarında bulunması zorunlu değildir. 


"ZARFLARDA İKİ MÜHÜR OLMASINA DİKKAT EDELİM"
Oy kullanma kabinine girmeden önce zarflarda YSK filigranı ile ilçe seçim kurulu ve sandık kuruluna ait olmak üzere iki mühür olmasına dikkat edelim. Ayrıca oy pusulasının arkasında sandık kuruluna ait olmak üzere bir mührün bulunmasına dikkat edelim. Eğer bunlar yoksa kabine girmeden önce zarfı veya oy pusulasını yenisiyle değiştirmemiz gerekiyor. Unutmayalım ki kabine girdikten sonra hiçbir şekilde yeni bir zarf veya pusula verilmez. 


"ERKENDEN SANDIK ÇEVRESİNDE OLALIM"
Yalnız başına sandığa gidemeyecek durumda olan yaşlı, engelli yurttaşlar, çocuklu annelerle dayanışma içinde olmayı unutmayalım. Sandık kurulu üyelerinin geç gitme ihtimallerine karşı, o anda sandık çevresinde bulunan, okuma-yazma bilen gönüllüler yasa gereği sandık kurulu üyesi olabilmektedir. Bu nedenle erkenden sandık çevresinde olalım. 


"OY SAYMA VE KAYIT ALTINA ALMA İŞLEMİNDE HİLE VE YOLSUZLUKLARA KARŞI HASSASİYET VE DİKKAT GÖSTERELİM"
Oyların sayım ve dökümü açık olarak yapılır. Bu nedenle her seçmen kendi sandığındaki oy sayımını izleyebilir. Oy sayma ve kayıt altına alma işleminde hile ve yolsuzluklara karşı azami hassasiyet ve dikkati gösterelim. Oyların ve sandık sonuçlarının oy toplanma merkezlerine kadar takip edelim. Sağlıklı bir biçimde merkezlere ulaştırılıp kayda geçirildiğinden emin olalım." 

POLİTİKA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...