Canlı yayında bomba açıklama

Canlı yayında bomba  açıklama

POLİTİKA Haberleri

Mehmet Ali Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1 Kasım seçimleri öncesi dile getirdiği 5. parti sözlerine cevap verdi.

Mehmet Ali Şahin Habertürk TV'de 1 Kasım seçimleri ve gelecek döneme ilişkin soruları cevapladı. 
Şahin, AK Parti'nin tek başına tekrar iktidara gelmesi için, "Halkımız siyasi istikrarın ne kadar önemli olduğunu gördü. Bu da sandığa yansıdı. AK Parti ilk defa tek başına iktidara gelmiyor. AK Parti başarısız olsaydı halkımız oylarımızı artırarak, bizi tekrar tekrar iktidara getirmezdi" dedi.
"Yeni bir dönem başlıyor" diyen Mehmet Ali Şahin, "Bundan sonra yapacağımız icraatlarımız sevgi üzerine olmalı. Parlamento'daki diğer partileri de ihmal etmeyerek, Türkiye'nin önüne bir yol haritası koymalı ve 2023 hedeflerine ulaşıldığında, Türkiye'yi dünyanın önde gelen 10 ülkesi arasına sokmak zorundayız. Türkiye'nin içinde olmadığı hiçbir çözüm Ortadoğu'ya huzur ve barış getirmez. AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesi bu sorunların çözümünde rol oynayacaktır" ifadelerini kullandı.
 
ANAYASA TARTIŞMASI
 Konuşmasında yeni anayasa tartışmalarına da değinen Şahin şunları söyledi:
"24. Dönem'deki uzlaşma komisyonu 2 sene yeni anayasa yapmak için çalıştı. Sayın Başbakanımız da anayasa vurgusu yaptı. Türkiye artık bu dar gelen anayasa ile devam edemez diye düşünüyorum. Yeniden bir uzlaşma komisyonu kurulursa, salt çoğunluk gibi kurallar getirilmeli. 367'nin üzerinde bir Parlamento desteği oluşabilirse, yeni anayasanın yapılabileceğini düşünüyorum. Yeni dönemde nasıl bir anayasa yapım sürecinin belirlenmesi gerekli. Artık bu konu yalama oldu. Bu Parlamento yeni anayasayı ortaya koyabilmeli."
 
5. PARTİ TARTIŞMASI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 1 Kasım seçimleri öncesi ortaya attığı "5. parti" iddialarını da yanıtlayan Mehmet Ali Şahin, "Hangi amaçla söylendi bilemiyorum 5. partiyi. Bazı siyasi partilerden kopacak milletvekilleri 5. partiyi mi oluşturacak, benim öyle bir önsezim yok. Bu tür arayışların hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur. Bunu söyleyen Sayın Bahçeliydi. Hangi amaçla söyledi, bilemiyorum. Sayın Bahçeli bizi kastederek söylediyse, ava giden avlanıyor işte böyle" dedi.
 
MUHALEFET AÇIKLAMALARI 
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından muhalefet partileri liderlerinin açıklamalarına da değinen Şahin şunları söyledi:
"Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının bir bölümünü izleyebildim. CHP yüzde 1'in altında artırdı. Diğer iki siyasi parti ciddi oranda oy kaybettiler.
Sayın Bahçeli'yi bir gün önce izleme imkanı bulmuştum. Sayın Bahçeli'nin dilini değiştirmesinde büyük fayda var. Birçok davayı kaybetti. Sürekli ağır eleştiriler kullanan, bu ağır üslubun siyasetemizde yeri yok.
Cumhurbaşkanımız halkımızın tüm sorunlarıyla yakından ilgilenmektedir. Genel Başkan olarak 1 yıl yeni geçti, ancak Sayın Davutoğlu'nun koltuğunu doldurduğunu, görevini başarıyla yerine getirdiği görülmüştür. Tüm faaliyet ve icraatlarında sevgi ve hoşgörüyü öne alan bir yapıda. Sayın Başbakanımız ile Sayın Cumhurbaşkanımız arasında derin işbirliği olacağını ve bunun ülkemizin geleceği için önemli olduğunu düşünüyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...