'Terörle mücadelede tüm opsiyonlar gündeme gelebilir'

/ Kaynak: AA
'Terörle mücadelede tüm opsiyonlar gündeme gelebilir'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, "Terör örgütlerine karşı tüm opsiyonlar da gündeme gelebilir" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Bakan Feridun Sinirlioğlu'nun Erbil ziyaretinde bir soruya verdiği yanıtta spesifik olarak "kara harekatı" ifadesini kullanmadığını belirterek "Tabiatıyla terör örgütlerine karşı siyasi iradenin alacağı her türlü tedbir ve karar uygulanır. Bu kararlar çerçevesinde tüm opsiyonlar da gündeme gelebilir" dedi.


Bilgiç, bakanlıkta düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında, 1 Kasım seçiminin barışçıl ortamda yapıldığını ifade ederek sonuçların hayırlı olmasını diledi. 


Sinirlioğlu'nun Erbil temasları


Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun Erbil ziyaretine ilişkin bilgi veren Bilgiç, Ortadoğu Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen MERI Forumu'nda bir oturumda konuşan Sinirlioğlu'nun ayrıca Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, IKBY Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Ciburi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Berham Salih ile ikili temaslar gerçekleştirdiğini ifade etti.


Bilgiç, Sinirlioğlu'nun dün Erbil'deki Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nde (MERI) yaptığı konuşmada ve ardından soru yanıt bölümünde “DAEŞ'e karşı kara harekatının yapılacağı” yönünde basında yer alan ifadelerin hatırlatılması üzerine ise şu yanıtı verdi:


“DAEŞ bizim için bir terör örgütüdür. DAEŞ ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Bakan Sinirlioğlu, dünkü toplantılarda kendisine yöneltilen soruya cevaben, spesifik olarak kara harekatı ibaresini kullanmamıştır. Tabiatıyla terör örgütlerine karşı siyasi iradenin alacağı her türlü tedbir ve karar uygulanır. Bu kararlar çerçevesinde, tüm opsiyonlar da gündeme gelebilir.” 


ÖSO ve Rus yetkililerinin toplantıları


Sözcü Bilgiç, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Rusya Savunma ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle Abu Dabi'de görüşme yapacağına ilişkin basına yansıyan haberlerle ilgili olarak da şunları kaydetti: 


"Benzer toplantılar, Almatı, Kahire, Moskova'da yapıldı. Rejimle muhalefeti bir araya getirmeye çalışan toplantılar oldu. Biz bunları yakından takip ediyoruz. Suriye'deki meşru muhalefet 114 ülke tarafından tanınan Suriye Ulusal Koalisyonu'dur. Cenevre'de de meşru muhalefet olarak Suriye Ulusal Koalisyonu masada oturmuştu. Rejimle muhalefetin bir araya gelmesini öngören inisiyatiflerde asıl olması gereken Esed'in yanındaki sözde muhalifler değil gerçek Suriye muhalefetinin bir araya gelmesidir.” 

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...