HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

CHP'de olağan kurultay tarihi belli oldu

Düzenleyen: /
CHP'de olağan kurultay tarihi belli oldu
Chp Kurultay, Chp Olağan Kurultay, Haber

POLİTİKA Haberleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Parti Meclisinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun olağan kurultay için önerdiği 16-17 Ocak tarihlerinin oy birliği ile kabul edilerek kesinleştiğini söyledi.

Bingöl, TBMM basın kapısı önünde gazetecilerin, partisinin bugün yapılan Parti Meclisi (PM) toplantısına ilişkin sorularını yanıtladı. 

Olağanüstü kurultaya ilişkin talepler olduğunu, parti yönetimi olarak kendilerinin de bu talepleri saygı ile karşıladıklarını belirten Bingöl, "Ayın 24'ü itibariyle 15 günlük sürenin sonuydu. Dün arkadaşlarımız bu taleplerinden vazgeçtiler" dedi. 

Kendilerinin ise daha önce yaptıkları açıklamalarda, olağan kurultayın ocak ayı içinde yapılacağını belirttiklerini aktaran Bingöl, şöyle devam etti:

"Ancak bizim tüzüğümüzde olağan ve olağanüstü kurultayların yerini, zamanını ve saatini PM'nin belirlediğine ilişkin bir hüküm var. Bugünkü PM toplantımızda bunu da yerine getirdik. Sayın Genel Başkanımızın PM'ye önerdiği 16-17 Ocak kurultay tarihi, PM'de oy birliği ile kabul edildi ve kesinleşmiş oldu. 35. Olağan Kurultayımızı 16-17 Ocak tarihlerinde Ankara Arena'da gerçekleştireceğiz." 

Bingöl, olağanüstü kurultay talebinde bulunanların olağan kurultaya ilişkin tarihin PM toplantısı öncesinde kamuoyuna duyurulmasını etik bulmadıkları ve taktiksel bir hareket olarak gördüklerine ilişkin açıklamaları olduğunun hatırlatılması üzerine, 16 Haziran'da yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında olağan kurultay takviminin kesinleştiğini ve yürürlüğe konulduğunu belirtti. 

Ancak 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinin yapılması nedeniyle o takvime bir süre ara verdiklerini vurgulayan Bingöl, seçimlerin ardından takvimin kaldığı yerden yürütüldüğünü bildirdi.

"OCAK AYINDA KURULTAY YAPACAĞIMIZI ZATEN İFADE ETMİŞTİK"

Takvim gereği olağan kurultayın ocak ayında yapılacağının önceden belirtildiğini ifade eden Bingöl, "Kurultay tarihi bir öneri ile PM'ye gelir. Önceden henüz bir olağanüstü kurultay çalışması bile başlatılmadan biz Ocak ayında kurultay yapacağımızı zaten ifade etmiştik. Bir ön kesme, farklı bir anlayış söz konusu değil" dedi.

Bingöl, Ankara'da bu büyüklükte bir kurultayın yapılabileceği çok sayıda salonun bulunmadığına, fiziki şartlara ilişkin alt yapının önceden oluşturulmasının gerekliliğine işaret ederek, bir yandan da buna ilişkin çalışmaları yürüttüklerini anlattı. 

Bingöl, bir başka soruyu yanıtlarken de olağan kurultayla ilgili hiçbir PM üyesinin olumsuz görüş beyan etmediğini, oylama sonucunda tarihin kabul edildiğini vurguladı. 

Bingöl, Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın kurultay tarihine ilişkin karara şerh koyduğu yönünde duyumlarla olduğu yönündeki soruya, "Meclis Genel Kurulu saat 15.00'de toplanacaktı. PM uzayınca ucu ucuna yetiştik. Karar defterlerini yetkili arkadaşlarımız hazırlıyor, imzaya açıyorlar. Dolayısıyla ben Tanju Bey'in imzasını atarken şerh koyup koymadığını bilmiyorum" karşılığını verdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...