HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye'den Putin'i pişman edecek bir hamle daha

Düzenleyen: /
Türkiye'den Putin'i pişman edecek bir hamle daha
Rusya, Türkiye, Haber

POLİTİKA Haberleri

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Türkmenistan ve Azerbaycan'la doğalgaz ve petrol anlaşmaları imzalayabileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Krizin çıkmaması için bugün Sayın Cumhurbaşkanımız sıvılaştırılmış gaz ithalatıyla ilgili Katar'la yeni bir anlaşma imzaladı. Azerbaycan, Türkmenistan doğalgaz ve petrolleriyle ilgili de bir takım anlaşmalar olabilir" dedi.  
  
Kurtulmuş, TGRT haber televizyonundaki "Neler Oluyor" programında, Erzurumlu bir vatandaşın Rusya'nın doğalgazı keseceği iddiaları üzerine "Biz tezek yakarız, Ruslar ne yiyecek?" tepkisini değerlendirdi. "O güzel vatandaşın güzel, doğal bir tepkisiydi, spontane bir tepkisiydi" diyen Kurtulmuş, "Bu anlamda vatandaşımızın bu kadar duyarlı olması keyif vericidir ama sonuçta ortada bir realite var. Türkiye doğalgaz bakımından da petrol bakımından da dışa bağımlı bir ülke. İnşallah ben doğalgaz üzerinden önemli bir krizin çıkmayacağını ümit ediyorum. Ama bu krizin çıkmaması için bugün Sayın Cumhurbaşkanımız sıvılaştırılmış gaz ithalatıyla ilgili Katar'la yeni bir anlaşma imzaladı. Azerbaycan, Türkmenistan doğalgaz ve petrolleriyle ilgili de bir takım anlaşmalar olabilir" mesajını verdi. 
 
"GÖZARDI EDERLERSE KENDİ MALİYETLERİNİ DÜŞÜNECEKLER"  
 
Türkiye'nin coğrafi avantajının öneminde dikkat çeken Kurtulmuş, "Bu krizleri bir tarafa bırakın, şöyle bir an için düşünün, dünyanın neresinden, kim doğalgazını Avrupa'ya geçirmek istiyorsa Türkiye'nin üzerinden geçmek zorunda. Türkiye enerji terminalin olmanın çok ötesinde, bir enerji dağıtım merkezi olma potansiyeline sahip. Diyelim ki böyle bir coğrafyada değil de Kuzey Afrika'da ya da Asya'da bir yerde olsaydık böyle bir imkanımız olmayacaktı. Ama böyle bir imkanımız var. En zor şartlarda bile hiçbir ülke Türkiye'nin ortaya sunmuş olduğu bu imkanı gözardı edemez. Bizim söylediğimiz husus budur. Gözardı ederlerse kendi maliyetlerini düşünecekler. Nihayetinde petrolünü satan da doğalgazını satan da bunu en önemli tüketici olan Avrupa pazarına çıkaranlar da bir maliyet hesabı yapacaklar" ifadelerini kullandı.  
 
"TEZEK, MİLLETİMİZİN DAYANMA KAPASİTESİNİ GÖSTERMESİ BAKIMINDAN ÖNEMLİ BİR ÖRNEK" 
 
Sunucunun "Tezek yakmamıza gerek var mı?" sorusuna yanıt veren Kurtulmuş, şunları söyledi:  
 
"Hiç şüphesiz, buna gerek yok. İnşallah böyle bir şeye gerek olmaz ama bu da milletimizin dayanma kapasitesinin bir göstergesidir. Bu millet öyle sıradan bir millet değil kimse kusura bakmasın. Kurtuluş harbini öyle tesadüfen, falanca ülke destek olduğu için, falanca ülke koltuk çıktığı için bu millet kazanmadı. Bırakın silahını bir kazması, küreği dahi olmayan bir millet, ordusu dağılmış olan bir millet, şehirleri işgal edilmiş olan bir millet, 72 düvelin tepesine binmiş olduğu bu millet, 'Ya Allah' diyerek ayağa kalktı. Evet, tezek yaktı, yeri geldiği zaman, yeri geldiği zaman ot yedi. Dedelerimizden bunları duyduk hepimiz. Yeri geldiği zaman çarığını yedi ama bu millet bir istiklal mücadelesi verdi. Türkiye diye üzerinde konuştuğumuz ülke nasıl sıradan bir coğrafyaya sahip değilse bu aziz millet de sıradan bir millet değildir. Büyük bir tarihi birikimde. Erzurum'daki vatandaşımız tezek derken şaka olsun diye bunu söylemiyor. İçindeki bu duygularla bu birikimle konuşuyor. İnşallah böyle bir şeye ihtiyaç olmayacak. Tabii ki bu dönemde bu bir sembolik, ironik bir şeydir tezek meselesi. Bunu çok da büyütmeden inşallah Türkiye bu süreci atlatacak. Ama milletimizin bu dayanma gücünün de olduğunu göstermesi bakımından önemli bir örnektir."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...