Davutoğlu: Fikirleri olmayınca hakaret ediyorlar

Düzenleyen:
Davutoğlu: Fikirleri olmayınca  hakaret ediyorlar

POLİTİKA Haberleri

“Dikta ve Milli Şef, CHP kavramlarıdır” diyen Başbakan: Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımıza dil uzatarak, partisini bir arada tutmaya çalışıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir dizi resmi ziyaret için İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitti. Davutoğlu, uçak yolculuğu öncesinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu. Başbakan, burada, “Demokrasisi daha da ilerlemiş, cunta mirası, baskıcı anayasadan kurtulmuş, daha çok üreten, ürettiğini daha hakça paylaşan bir Türkiye için yola koyulduk” ifadesini kullandı. AK Parti’ye karşı kurulan kumpasların hiçbirinin başarılı olamadığını kaydeden Davutoğlu, “Bütün vesayet odaklarına, bütün haksız kazanç odaklarına, bütün kirli plan sahiplerine karşı dik durduk, milletin hukukunu koruduk” diye konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun skandal niteliğindeki acıkmalarına da değinen Başbakan, “Cumhurbaşkanımıza yaptığı küstahlığı kendisine aynen iade ediyoruz. Dikta, CHP siyasetine ait bir kavramdır. Dikta veya tek adamlık idaresinin sembolü olan milli şef kavramını CHP üretmiştir. Önce kendi geçmişlerine bakmaları lazım. Son zorbalıklarından birini de TRT’yi basarak gösterdiler. Hakaret ettiği kişinin bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı olduğu gerçeğini bile umursamıyorlar. Vatandaşlarımıza da hakaret ettiğini düşünemeyecek kadar da düzeysiz davranıyorlar” şeklinde konuştu.  “Kötü söz sahibinindir” diyen Başbakan, “Ana muhalefet liderine yakışan, terbiye hudutlarını çiğnemek değil siyaset yapmaktır. Parti kitlesini küfürle, hakaretle bir arada tutacağını düşünmek Kılıçdaroğlu’na yaramaz. Kılıçdaroğlu ve CHP’nin ‘1 Kasım seçimlerinde biz niye hata yaptık’ diye düşünmelerinin vaktidir. Seçmenini, teşkilatını bir arada tutacak özgün proje ve fikirlere sahip olmadığı için Cumhurbaşkanımıza dil uzatarak, partisini bir arada tutmaya çalışıyor. Koltuğunu geliştirdiği fikirlerle koruyamayacağını bildiği için Cumhurbaşkanı’na karşıtlıkla koltuğunu korumakurnazlığı gösteriyor. Belediyelerindeki yolsuzlukların, peşkeş rezidansların hesabı sorulmasın diye seçmenini Cumhurbaşkanımızla ve ona yaptığı ithamlarla meşgul etmeye çalışıyor” açıklamasında bulundu. 
HİÇ Mİ VİCDANINIZ YOK?
Terör örgütü yerine devleti suçlayan akademisyenlere de değinen Davutoğlu, “Eğer hâlâ muhasebe yapmadılarsa şehit polisimiz Yalçın Yamaner’in tabutuna koşan yavrusu Begüm’ün fotoğrafına baksınlar. Hiç mi vicdanınız yok? Bu terör örgütünün katlettiği insanlara karşı nasıl duyarsız kalıyorsunuz?  Bu ülkenin tek bir evladının kaybolmasına tahammülümüz yok. Akademisyenlerin terörle aralarına mesafe koyan açıklamalarını bekliyorum. Çıksınlar ve cesurca bir aydın ahlakıyla ‘bu yanlıştır’ desinler. Herkes bilsin ki terör çıkmaz sokaktır ve mutlaka bu ülkede temizlenecektir” şeklinde konuştu. HDP’nin de seçimlerden önce “Türkiyelileşme” diye sunduğu projenin yalan olduğunun çok net ortaya çıktığını ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Bırakın Türkiye ile ilgili bir sorumluluk sahibi olduklarını göstermeyi, sorumsuzluğun adresi ve şiddetin sözcüsü oldular” dedi.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...