HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Ölçü aletleri web portalından sorulacak'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Ölçü aletleri web portalından sorulacak'
Fikri Işık, Haber

POLİTİKA Haberleri  / AA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü internet sayfasında 'Yetkili Yasal Metroloji Servisleri Bilgi Sistemi' web portalı kullanıma açıldı" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Yetkili Yasal Metroloji Servisleri Bilgi Sistemi" web portalı kullanıma açıldığını belirterek, "Portalda takograf, taksimetre ve tartı aletleri konularında yetkilendirilmiş özel muayene servislerine ilişkin ayrıntılı bilgilerin yanı sıra, ölçü aletlerine ilişkin tamir ve ayar yapmak üzere yetkilendirilmiş servislerin bilgileri de vatandaşlara sunuluyor" dedi.

Işık, AA muhabirine bakanlığın Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü "Yetkili Yasal Metroloji Servisleri Bilgi Sistemi"ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Işık, bakanlığın taksimetre, takograf, tartı aleti, akaryakıt sayacı, elektrik sayacı gibi birçok ölçü aletini kapsayan ve neredeyse tüm vatandaşları ilgilendiren yasal metroloji faaliyetlerinde teknoloji kullanımını arttırarak, sunulan hizmetlerin kalitesini yükseltmeyi amaçladıklarını vurguladı.

"Portal tüm vatandaşların erişimine açık"

Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü internet sayfasında "Yetkili Yasal Metroloji Servisleri Bilgi Sistemi" web portalının da kullanıma açıldığını belirten Işık, böylece ölçü aleti kullanıcılarının, bakanlıktan yetki almış servislere ilişkin güncel bilgilere kolaylıkla ulaşabileceklerine dikkati çekti.

Işık, portalın tüm vatandaşların erişimine açık olduğunu vurgulayarak, sistem hakkında şu bilgileri verdi:

"Portalda takograf, taksimetre ve tartı aletleri konularında yetkilendirilmiş özel muayene servislerine ilişkin ayrıntılı bilgilerin yanı sıra ölçü aletlerine ilişkin tamir ve ayar yapmak üzere yetkilendirilmiş servislerin bilgileri de vatandaşlara sunuluyor. Ölçü aleti kullanıcıları, hizmet alacakları servislere dair bakanlık veritabanıyla eşzamanlı çalışan bu bilgi sistemi sayesinde bulunduğu yere en yakın servis bilgisine, servisin verdiği hizmet kapsamına, serviste çalışan personel bilgisine, servisin faal olup olmama durumuna ulaşabiliyor. Ayrıca yetki almış servisler kendi bilgilerini, sistem üzerinden takip edebiliyor."

Bakan Işık, portalda taksimetre, tartı aleti, egzoz gazı emisyon ölçüm cihazı, elektrik, gaz, ısı, su, akaryakıt, LPG sayacı ve diğer sayaç türlerinin tamir ayar servislerine de ulaşılabileceğini bildirdi.

Portalın bakanlık bünyesinde devam eden teknolojik altyapı çalışmalarına ve yapılan yazılımlara bağlı geliştirilebileceğine değinen Işık, böylece Türkiye'nin yasal metroloji altyapısıyla ilgili güncel bilgilere kolaylıkla erişilebileceğini dile getirdi. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...