'Suriye krizinde sağlanan uluslararası yardımlar yetersiz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suriye krizinde sağlanan uluslararası yardımlar yetersiz'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Suriye krizinde uluslararası toplumun bölge ülkelerine sağladığı yardımların yeterli olmadığını belirterek, "Krizin tüm külfetini bölgedeki ülkelere bırakamayız" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, New York'ta BM Kalkınma Programı'nın (UNDP) 50. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine katıldı. Yılmaz, törenin BM Genel Kurulunda gerçekleşen açılış oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 10-15 yılda kalkınma alanında önemli mesafeler kaydettiğini ifade etti.

Türkiye'nin UNDP ile de uzun süredir ortak projeler geliştirdiğini ve İstanbul'un UNDP'nin bölgesel merkezine ev sahipliği yaptığını hatırlatan Yılmaz, UNDP'nin Suriye krizi konusunda da önemli rol oynadığına işaret etti.

Oturumun yöneticisi BBC programcısı Stephen Sackur'un "Suriye konusunda aldığınız uluslararası destekten memnun musunuz?" sorusu üzerine de Bakan Yılmaz, "Destekleri hiç yeterli görmüyoruz" diye konuştu.

"Uluslararası toplum bu külfeti paylaşmalı"

"Küresel olarak başkalarına yardım etmek aynı zamanda kendine yardım etmektir" diyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Suriye krizinde sağlanan uluslararası yardımların seviyesi yeterli değil. Suriye'ye komşu ülkeler yükü omuzluyor. Uluslararası toplum, Suriye'ye komşu ülkelere yardım etmeli ve bu külfeti paylaşmalı. Birlikte çalışmadan bu sorunu çözemeyiz. Bu sorunlar zamanla diğer bölgelere de yayılır ve herkesi etkiler. Krizin tüm külfetini bölgedeki ülkelere bırakamayız."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...