Davutoğlu: Ateşkes bizi bağlamaz

Düzenleyen:
Davutoğlu: Ateşkes bizi bağlamaz

POLİTİKA Haberleri

“Nasılsa ateşkes var, Türkiye’yi rahatsız etmeye devam edebiliriz diyenler karşılığını misli ile alır, ateşkes bizim için bağlayıcı değildir.”

Suriye’deki ateşkesi desteklediklerini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Ateşkes, o arada çatışan tarafları ilgilendirir. Türkiye’nin güvenliği söz konusu olduğunda hiç kimseden izin almaz, hiç kimseye sormaz, gereğini yaparız” dedi. Konya’da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Davutoğlu, özetle şunları kaydetti: 
“Ateşkes, Suriye için geçerli bir ateşkestir. Türkiye’nin alacağı güvenlik tedbirleri konusunda ise karar verecek yer sadece Ankara’dır. Herkes ayağını denk alsın, kimse bunun üzerinden, hem YPG hem de arkasındaki ülkeler, ‘nasılsa ateşkes var, Türkiye’yi rahatsız etmeye devam edebiliriz, sınırdan Türkiye’ye silah sokabiliriz, biz de Nusaybin gibi sınıra mücavir yerlerde problemler çıkarabiliriz’ gibi bir anlayışa kalkan olursa da bu konuda tutumumuz açık ve nettir. DAEŞ’e karşı zaten oradan gelecek tehditle ilgili bir sınır yok Türkiye’ye. Yani ateşkes böyle bir sınırlama getirmiyor. Türkiye DAEŞ’e karşı da her türlü tedbiri alır, YPG’ye de tedbiri alır. Haddini bilmez birtakım saldırılar Türkiye’ye yöneltilirse rejime karşı da gerekli tedbiri alır.”
 HDP’YE:  Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir demokratik ülkesinde herhangi bir terör eylemini böyle gerçekleştirmiş bir caninin taziyesi olmaz. O taziyeye gidip de oranın parlamenterleri katılmaz. Kimse bunu meşru gösteremez. Zaten bu eylemler öncelikle halkımızın vicdanında gereken cezayı bulur, sonra da hukuk nezdinde ve tabi parlamento nezdinde gereken adımlar atılır.
 CERATTEPE:  Kimse bu konuyu istismar etmesin. Özellikle Güneydoğu’daki barış, huzur ve demokrasi operasyonuyla Artvin’deki gelişmeler arasında irtibat kurup, ülkede gerilim ortamının oluşmasına da niyet etmesin. Orada güvenlik güçlerimizin bulunması, ‘oradaki halkın bazı taleplerini dile getirmesine karşı’ gibiymiş de yansıtılmamalı.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...