Davutoğlu: Güçlü ve sağlam bir iradeye sahibiz

Düzenleyen:
Davutoğlu: Güçlü ve sağlam  bir iradeye sahibiz

POLİTİKA Haberleri

Davutoğlu: Karamsarlığa kapılmayın. Huzur için gereken her adımı atacağız. Hainler ne kadar barbarca saldırırsa saldırsın, onların karşısında en güçlü iradeyle duracak bir devletimiz, milletiniz var

İsmail Sonsuz ANKARA
Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün akşam saatlerinde İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavisi devam eden terör kurbanlarını ziyaret etti. Çıkışta terör saldırısının ardından ilk değerlendirmesini yapan Başbakan, “Türkiye zor bir sınavdan geçiyor. Bu terör saldırısı, Türkiye’nin 23 Temmuz’dan bu yana, özellikle de bölücü terör örgütüne karşı, DAEŞ’e karşı, DHKP-C’ye karşı sürdürdüğü son derece haklı ve başarılı faaliyete, mücadeleye karşı yapılan bir hamledir” dedi.
Kararlılık mesajı veren Davutoğlu, şunları söyledi: “Dün ve bugün yapılan çalışmalar neticesinde, bu hain saldırının kaynağı açık bir şekilde tespit edilmiştir. Şu anda DNA çalışmaları sürüyor. En kısa sürede çok net bir şekilde fail ve arkasındaki güçler ortaya konulacak, tespit edilecektir. Şu ana kadar 11 gözaltı yapıldı. Bütün ağlar ortaya çıkarılıyor. İlginç bazı bağlantılar var. Özellikle terör örgütünü işaret eden kesinleşmiş bulgular var. Doğrudan sivilleri muhatap alan bir saldırı söz konusu. Terör örgütü ne zaman köşeye sıkışsa, ciddi bir güvenlik harekâtıyla karşı karşıya kalsa, milleti yeise düşürecek bir terör saldırısı düzenliyor. Bu dahi terör örgütünün çirkin yüzünü ortaya koymaya yetiyor. 35 vatandaşımızın cenazesi ailelerine teslim edildi. 37 kişiden birinin kesin terörist olduğu belli. Diğerinin de yardımcısı olduğu üzerinde duruluyor. DNA çalışmaları bittiğinde, teröristin kimliği kamuoyuna açıklanacak. ‘Biz devletimize güveniyoruz’ diyen halka sesleniyorum. Karamsar psikolojiye kapılmayın. Hiç kaygılanmayın, hainler ve alçaklar ne kadar barbarca saldırılar yaparlarsa yapsınlar, onun karşısında en güçlü iradeyle duracak bir devletimiz, milletiniz, ülkeniz var. ”
BAHÇELİ’DEN DESTEK ZİYARETİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Ankara’daki terör saldırısı üzerine MHP liderinin talebiyle Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Taziyelerini ve terörle mücadeledeki desteğini ileten Bahçeli’nin, alınacak tedbirler ve HDP’li milletvekillerinin durumu hakkında bazı tekliflerde bulunduğu bildirildi. Görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Bahçeli’ye teşekkür eden Başbakan, “Bugünler siyasiler için imtihan günleridir. Bu her şeyden önce bir insanlık meselesidir. Biz terör saldırılarından sonra ortak tavır çağrılarında bulunduk. Ümit ederiz bütün bir partiler ortak tavırda buluşurlar. Canlarımızı hastaneye taşırken, ‘katil devlet’ diyenlerin samimiyetinde değişim olacağına inanmıyoruz” dedi. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...