Erdoğan iptal edecekti Aliyev ‘Ben geleyim’ dedi

Düzenleyen:
Erdoğan iptal edecekti Aliyev ‘Ben geleyim’ dedi

POLİTİKA Haberleri

Terör yüzünden ikinci defa iptal olması gündeme gelen Erdoğan-Aliyev görüşmesi, ‘Gardaş’ın jestiyle bu sefer gerçekleşiyor

Buket Güven ANKARA
Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’den zor zamanda kardeş desteği geldi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Şubat’ta Ankara’da 29 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sebebiyle Azerbaycan ziyaretini ertelemişti. Erdoğan’ın ertelenen Bakü ziyaretini 15 Mart’ta gerçekleştirmesi planlanmıştı. Ancak önceki gün Ankara’da yaşanan terör saldırısının yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakü ziyareti öncesine denk gelmesi dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü ziyaretini iptal etmeyi planlıyordu. Fakat taraflar arasındaki görüşme trafiği sonrasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in Ankara’ya gelmesi üzerinde mutabakata varıldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yapılacak olan toplantının mekanının Ankara olarak değişmesi kararlaştırıldı. YDSK toplantısını Bakü yerine Ankara’da yapma önerisinin Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den  geldiği kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da terörle mücadele konusunda Türkiye’yle somut dayanışma sergileme çerçevesinde yapılan bu öneriyi kabul ederek, bu jestten dolayı Aliyev’e teşekkürlerini ilettiği belirtildi.
Görüşmelerde Azeri gazını Avrupa’ya taşıyacak 1.850 kilometre uzunluğundaki TANAP projesinin ana gündemlerden biri olacak. TANAP boru hattı Ardahan’dan başlayarak Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacak. Hat daha sonra Avrupa ülkelerine doğalgaz iletimi yapacak olan TANAP Hattı’na bağlanacak. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...