Müezzinoğlu: Korkarak bir yere varılmaz

Düzenleyen:
Müezzinoğlu: Korkarak bir  yere varılmaz

POLİTİKA Haberleri

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, üst üste yaşanan terör saldırılarının toplumda oluşturduğu korku psikolojisinden bir an önce çıkılması gerektiğini belirtti

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, üst üste yaşanan terör saldırılarının toplumda oluşturduğu korku psikolojisinden bir an önce çıkılması gerektiğini belirterek, “Teröre prim vermeyecek duruş sergilemeliyiz” dedi. Bakan Müezzinoğlu, terör saldırıları karşısında vatandaşın yaşadığı travmayı körükleyecek negatif bir algı kampanyası yürütüldüğünü, bu kampanyaya karşı herkesin ‘cesaretini ve özgüvenini’ artırarak cevap vermesi gerektiğini söyledi. Müezzinoğlu, özetle şu değerlendirmelerde bulundu:
“Cesur olmalıyız. Korkarak bir yere varılmaz. Cesaretimizi kaybetmeyeceğiz. Korku, tam da terör örgütlerinin istediği bir psikolojidir. Negatif algıyı, korkuyu arttırma adına bir kampanya var. Korkuyu arttırma kampanyasına, özgüven ve cesareti artıran bir kampanya ile karşılık vermeliyiz. Diyelim ki 80 milyonun 8 milyonu evinden çıkmadı. Peki kazanımımız oldu mu, olmadı. Diğer 70 milyon için o risk yine var. O nedenle onlara prim vermeyecek duruşu sergilemek lazım. Yoksa korktuk, korkuyoruz, olmaz. Telaşa ve paniğe gerek yok.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...