DBP İl Eş Başkanı gözaltına alındı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
DBP İl Eş Başkanı gözaltına alındı

POLİTİKA Haberleri  / AA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, Nevruz Tertip Komitesi'nde yer alan ve DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek'in de aralarında bulunduğu 6 kişi yakalandı.

Başsavcılık tarafından, 21 Mart'ta Bağlar ilçesi Nevruz Parkı'nda düzenlenen nevruz kutlamalarıyla ilgili olarak "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan başlatılan 4 ayrı soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında Nevruz Tertip Komitesi'nde yer alan ve aralarında DBP İl Eş Başkanı İpek'in de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Diyarbakır'da 21 Mart'ta Nevruz Tertip Komitesi'nce nevruz etkinliği düzenlenmiş, etkinlikte, Sur ilçesinde teröristlerin barikat kurup, güvenlik güçlerine roketatarla saldırıda bulunmasına ilişkin görüntüler sahnedeki sinevizyondan alandakilere izletilmiş, görüntülerde küçük yaştaki çocukların da barikat kurmak amacıyla teröristlerce kullanıldığı görülmüştü. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...