Erdoğan, 'Paralel yapının gerçek yüzü milletimiz tarafından görüldü'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Erdoğan, 'Paralel yapının gerçek yüzü milletimiz tarafından görüldü'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Liderliğini burada firari olarak yaşayan Gülen'in yaptığı bu örgütün gerçek yüzü aradan geçen bu 3 yıl içinde milletimiz tarafından net bir şekilde görüldü.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Liderliğini burada firari olarak yaşayan Gülen'in yaptığı bu örgütün gerçek yüzü aradan geçen bu 3 yıl içinde milletimiz tarafından net bir şekilde görüldü." dedi. Erdoğan, Türken Vakfınca, Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Sözlerine Mardin'in Nusaybin ilçesinde terörist saldırıda şehit olan güvenlik güçlerine rahmet dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu hain saldırılar karşısında hiçbir şekilde geri adım atmayacağımızı, aynı kararlılık ve hassasiyetle terörle mücadelemizi devam ettireceğimizi özellikle ifade ediyorum. Terör örgütü ve örgütün ipini elinde tutanlar ülkemizi kutlu yolculuğundan asla alıkoyamayacaktır. Türkiye aziz milletimizin basireti, feraseti ve dayanışmasıyla terör belasına son verecektir" ifadelerini kullandı.

Paralel Devlet Yapılanması'nın darbe teşebbüsünü milletin desteği ve duasıyla bertaraf ettiklerini belirten Erdoğan şöyle konuştu:

"Türkiye'de 40 yıldır gizli bir şekilde örgütlenen, kendini dini bir cemaat gibi sunan, diyalog, hizmet, eğitim gibi kavramların arkasına saklanarak, bir suç örgütü kuran karanlık yapıyla bizler 3 yıldır mücadele ediyoruz. Paralel Devlet Yapılanması olarak adlandırdığımız bu örgüt, 2013 yılından bu yana yargı ve emniyetin içerisindeki mensupları aracılığıyla meşru hükümete bir darbe girişimde bulunuyor. Hamd olsun bu darbe teşebbüsünü milletimizin desteğiyle ve duasıyla bertaraf ettik. Liderliğini burada firari olarak yaşayan Fetullah Gülen'in yaptığı bu örgütün gerçek yüzü aradan geçen bu 3 yıl içinde milletimiz tarafından çok daha net bir şekilde görüldü."

"Bazı çevereler Türkiye aleyhine kampanyalara meyledebiliyorlar"

Bazı çevrelerin Türk ve İslam karşıtı motivasyonlarla Türkiye aleyhine kampanyalara meyledebildiğine dikkat çeken Erdoğan şunları ifade etti:

"Ne yazık ki bazı çevreler, özellikle akademik unsurları kullanmak suretiyle 1915 Olaylarını bahane ederek Türk ve İslam karşıtı motivasyonlarla Türkiye aleyhine kampanyalara meyledebiliyorlar. Osmanlı İmparatorluğu'nun gayrımüslimleri yok etme anlayışıyla tüm Ermenileri katlettiği yalanını ortaya atan odaklara bakıldığında bu kesimlerin esasen İslam karşıtlığında birleştiğini görürüz. Yoksa Osmanlı'da böyle insanları katletmek, yok etmek asla, böyle bir şey söz konusu değildir. Biz ecdadımız için böyle bir kara lekeyi de kabul edemeyiz."

"Müslümanlar olarak sancılı ve zor bir dönemden geçiyoruz"

Müslümanlar olarak zor ve sancılı bir dönemden geçildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Müslümanlar olarak gerçekten sancılı ve zor bir dönemden geçiyoruz. Hemen her gün İslam coğrafyasının bir köşesinden yüreklerimizi dağlayan, gözlerimizi yaşartan bizi karamsarlığa sevk eden haberler alıyoruz. Tarih boyunca ilim, irfan ve hikmet merkezleri olan şehirilerimiz, ya Esed gibi devlet terörü uygulayan rejimler ya da DAİŞ gibi terör örgütleri eliyle yok ediliyor. Yüzyıllardır sakinler için birer güven yurdu olan İslam beldeleri maalesef bugün kan ve gözyaşı ve yıkımla anılıyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...