'Dünya, mülteciler için daha fazlasını yapmalı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Dünya, mülteciler için daha fazlasını yapmalı'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun "Dünya, sığınmacılar için daha fazlasını yapmalı" başlığıyla kaleme aldığı makalesi Lübnan'ın üç farklı gazetesinde üç dilde yayımlandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, makalesinde "Türkiye'nin yürüttüğü bireysel çabaların dışında, uluslararası kuruluşlar gerekli finansmana sahip değil. Ancak şahit olduğumuz uluslararası krizlerden etkilenen insanlar için zaman işliyor. Çok sayıda insan hayatı söz konusu ve eylemsizlik bir seçenek değil. Dünya mülteciler için daha fazlasını yapmalı." dedi.

Aylan bebeğin resmini gördüğünde duyduğu "kahredici acıdan" bahseden Çavuşoğlu, "Bu görüntüden bir şeyler öğrendiğimize ve bizi harekete geçirmek için daha fazla benzeri görüntülere ihtiyaç duymadığımıza inanmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Dünya çapında yol açtığı "şok ve öfkeye rağmen" Aylan bebeğin "trajik ölümünün çok az şeyi değiştirdiğini ve dünyadaki insani krizlerin çoğunun günümüzde çatışmalardan kaynaklandığını aktaran Çavuşoğlu, "Katliam yapan bir katilin, kurbanları arasında ayrım gözetmeden ve acımasızca dış yardımla hedef aldığı Suriye, bunun en açık örneği." olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin insani yardım faaliyetlerinde, "Sadece semptomları hafifletmeyi değil hastalığı iyileştirmeyi" amaçladığını kaydeden Çavuşoğlu, "Resmi yardımlar, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek sayısız hayatı iyileştirmeyi başardı."ifadelerine yer verdi.

Tarihinde ilk kez 23-24 Nisan tarihlerinde İstanbul'un ev sahipliği yapacağı Birleşmiş Milletler Dünya İnsani Yardım Zirvesine de değinen Çavuşoğlu, "Zirve için Türkiye tercihi tesadüfi değil. Türkiye'nin yürüttüğü başarılı insani yardım politikası ve diplomasi tarihinde bir farkındalık oluşturacak." görüşünü paylaştı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...