Davutoğlu: Bize icraatlar düşer onlara hakaret etmek

Düzenleyen:
Davutoğlu: Bize icraatlar düşer onlara hakaret etmek

POLİTİKA Haberleri

Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Davutoğlu, “Biz söz verip gereğini yaparken, bazıları haya ve edep duygularını çiğneyerek muhataplarını hakaretle karşılayan bir zihniyete sahip” dedi

Hükümetin 2016 Yılı Eylem Planı’nı açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu’na hakaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Başbakan Davutoğlu, “Biz icraatlarla meşgul iken bazıları hakaretle meşgul. Biz söz verip gereğini yaparken bazıları haya ve edep duygularını çiğneyerek muhataplarını hakaretle karşılayan bir zihniyete sahip. Hakareti siyaset üslubu zannedenleri, şiddetle lanetliyorum. Söz verip gereğini yapmak bize düşer, tahrip etmek, yıkmak onlara düşer. İcraat bize düşer, hakaret onlara düşer. Herkesi kadınlarımıza hürmette kusur göstermemeye davet ediyorum. Umut ediyorum ana muhalefet partisi lideri de bu tavsiyelerimizi göz önüne alır, fikirleriyle gündeme gelir, hakaretleriyle değil” diye konuştu. 
Terörle mücadelede gelinen noktayı da değerlendiren Davutoğlu şunları söyledi: “Coğrafyamızda büyük yangınlar var. Canını kurtarmak için ülkemize sığınan milyonlarca kardeşimize bütün imkânlarımızı seferber ettik. 7 Haziran’dan bu yana terörle yoğun bir şekilde mücadele ediyoruz. Biz hiçbir zaman mazeretlerin arkasına sığınan bir hükümet olmadık, olmayacağız. Eş zamanlı olarak reformlar yapıyor, kamu düzenini sağlıyor, AB hedeflerine yürüyoruz. Türkiye’nin yürüyüşünü kimsenin durdurmasına izin vermedik Allah’ın izniyle. Türkiye negatif çabalara rağmen geriye doğru tek bir adım atmayacaktır.” 
ANAYASA HERKESİN OLACAK
Davutoğlu yeni anayasaya yönelik olarak ise şu mesajları verdi: “Seçim meydanlarında da açıkça ifade ettiğimiz gibi milletimize verdiğimiz en önemli söz yeni bir anayasadır. Hükümetimizin en öncelikli hedefi, Türkiye ve milletimize yakışan özgürlükçü, demokratik, adil bir anayasa hazırlamaktır. Biz milletimize verdiğimiz sözün arkasındayız. Tüm kesimlerin, ‘işte bu benim anayasam’ diyebileceği sivil bir milli anayasa yapacağız inşallah. 78 milyon vatandaşımızı dikkate alarak, onların taleplerini, ihtiyaçlarını gözeterek yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. İnsan onurunu koruyan, insan hak ve özgürlüklerini genişleten, milleti değil devleti tanımlayan bir anayasa yapacağız. Güçler ayrılığını tahkim eden, yetki ve sorumluluk dengesinin en iyi kurgulandığı bir metnin ortaya çıkması için azami gayreti gösteriyoruz. İnşallah kısa bir süre içinde yazım çalışmalarını tamamlayacağız. 

Davutoğlu: Bize icraatlar düşer onlara hakaret etmek

MEYDANDA POZ VERDİLER

Davutoğlu, cuma namazını Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdiç ile birlikte Sultanahmet Camii’nde kıldı. İki lider namaz sonrası “Sultanahmet Hatırası” yazan bir standın üzerinde fotoğraf çektirdi.

Ulucami’yi, Ayasofya’dan koparamayacaklar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Ayasofya’da düzenlenen “Aşk-ı Nebi”sergisinin açılışına da katıldı. Burada konuşan Davutoğlu, “Mübarek bir zamandayız. Regaip gecesine müteakip üç ayların içerisindeyiz. Hep beraber Ramazan’a doğru yürüyoruz. Geçen hafta Diyarbakır Ulucami’deydim. Ulucami vatanımızın ilk mübarek, aziz mabedlerinden biridir. Bugün de Sultanahmet ve Ayasofya... Birileri Ulucami’nin aşk ile işlenen o köklü geleneğini Sultanahmet’ten, Ayasofya’dan koparmak isteyebilir. Ama bilinsin bizler Ulucami’yi, bir an bile gönlümüzde ayrı yerde tutmadık. Bu topraklarda, Aşk-ı İlahi de Aşk-ı Nebi de hiç eksik olmayacak. Ve bu topraklar ve bu mekanlar kalem ile kelamı hep birleştirecek” dedi.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...