Bahçeli'den hükümete terör desteği

Düzenleyen:
Bahçeli'den hükümete terör desteği

POLİTİKA Haberleri

"Hükümet terörle samimiyetle mücadele ettiği sürece diğer eleştirilerimiz baki kalmak kaydıyla yanlarında olacağız."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörle mücadelenin istismar edilmemesi için sorumluluklarını azami ölçüde yerine getireceklerini söyledi. TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dolmabahçe mutabakatını" reddettiğini hatırlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın takdir edeceği gibi, biz de yıllarca 'ne Dolmabahçe mutabakatı' dedik. Ayaklarımızla da çiğnedik. Bu itibarla Cumhurbaşkanı'nın söz ve değerlendirmeleri ümit vericidir. AK Parti Hükümeti, terörle samimiyet içinde mücadele ettiği sürece diğer eleştirilerimiz baki kalmak kaydıyla, yanlarında olup, desteğimizi esirgemeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
MHP lideri, partisinin, bahis konusu millî çıkar ve beka olunca, sanal gündemlerin peşinden koşmayacağını, siyasi endişelere takılmayacağına işaret ederek özetle şunları kaydetti: "Artık demokratik açılım yoktur. Artık millî birlik ve kardeşlik süreci kadavradır. Çözüm süreci ise çoktan gömülmüştür. Biz, terör örgütünün silah bırakması veya silahlarını gömmesini değil, devletin güvenlik birimlerine derhal teslimini istiyoruz. Yani kanlı silahlar devletin envanterine mutlaka alınsın diyoruz. Can almış, kurşun atmış, bölücülük yapmış kim varsa adaletin karşısına çıkarılmasını bekliyoruz. Teröristlerin Türk adaletinin haklarında vereceği hükme boyun eğmelerinden başka seçeneklerini olmadığını biliyor ve bunu söylüyoruz. Elbirliği edip Türkiye'nin terör ve bölücülük illetinden kurtulması için güçlü bir şekilde sorumluluğumuzun gereğini yapmalıyız. Karşımızdaki şer ve ihanet cephesi ya çökertilecek ya çökertilecektir, bunun başka bir yol ve çaresi kalmamıştır. AB şunu istiyormuş, ABD bunu dayatıyormuş, bizim umurumuzda değildir. Türkiye'yi hıyanet kadrosuna kurban ettirmeyiz, Türk milletini tek dişi kalmış canavara Allah'ın izniyle bırakmayız."
Bahçeli, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik yeni anayasada olmamalı" sözleri ile ilgili de, "Bu konu tartışmaya açılmamalıdır. Meclis Başkanı derhal sözünden dönmelidir" ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...