Kılıçdaroğlu'nun kanlı sözlerine tepki: Çirkin, cahilce, talihsiz

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu'nun kanlı sözlerine tepki: Çirkin, cahilce, talihsiz

POLİTİKA Haberleri

Önceki gün “Böyle başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hem iktidar hem de muhalefet kanadından tepki yağıyor.

CHP liderine tek destek kendi partisinden geldi. Eski Genel Başkan Deniz Baykal, “Direniş kararlılığımızı ifade etti” diyerek Kılıçdaroğlu’na arka çıktı. CHP lideri eleştirilere, Berlin’den seviyesiz bir cevap verdi: “Dönünce hepsinin ağzının payını vereceğim.”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık: Temenni ederiz ki o an ağzında çıkan bir söz olsun. Demokratik bir düzende kandan bahsetmek çok çok çirkin, cahilce bir şey. CHP’nin tabanının da çok önemli bir kısmı bu cümleyi en hafif tabiri ile kınar.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: Bu sözler talihsiz, hiç arzu etmediğimiz sözlerdir. Bu tür ifadelerden özenle kaçınmamız gerekir. Bilhassa her gün saldırıların olduğu, şehitlerimizin verildiği, yaralılarımızın olduğu bir ortamı yaşıyoruz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu: Bunu bir kan dökme meselesi haline getirmek en hafif tabiri ile psikolojik tedaviye muhtaç halin tezahürüdür. Özellikle sen genel başkanın kendi dostlarına tavsiyemdir. Kendisini uyarın lütfen.  Anlaşılıyor ki bir denge kaybı söz konusudur. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Başkanlık Türkiye’ye kanla değil Türk milletinin iradesiyle gelecektir; anayasayla gelecektir. O kan demeye devam etse de aziz milletimiz, gözünü kan bürümüşlere; ağzından kan damlayanlara inat başkanlığa evet diyecektir.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Ne demek ancak kanla yapabilirsiniz? Demokrasiye inanan birisinin kullanabileceği ifadeler değil bunlar. Milli irade ne isterse o olur. Bunun karşılığı kandan bahsedenlerin demokratik olduğundan bahsedebilir miyiz?

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: Kan dökmekten bahsetmek en çok CHP’ye zararı var. CHP kurulları, seçmenleri bu konuda tavır alır, bir an önce özür mü diler, konuşmayı revize mi eder, onu bekliyoruz kendisinden.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...