Binali Yıldırım dev projelere imza attı

Düzenleyen:
Binali Yıldırım dev projelere imza attı

POLİTİKA Haberleri

AK Parti'nin yeni Genel Başkanı ve Başbakan'ı Binali Yıldırım kesintisiz 11 yıl Ulaştırma Bakanlığı yaptı. Görev süresi boyunca bölünmüş yollar, havalimanları, Yüksek Hızlı Tren gibi dev projelere imza attı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım (61), AK Parti'nin 3. Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 27. Başbakanı olmaya hazırlanıyor.
ERDOĞAN'LA YOLLARI BELEDİYEDE KESİŞTİ
İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun olan Yıldırım'ın yolu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken kesişti.
1955 Erzincan Refahiye doğumlu olan Yıldırım 1994-2000 yılları arasında İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin Genel Müdürlüğünü yaptı.
O dönemde başlayan yol arkadaşlığı 3 Kasım 2002'de Yıldırım'ın İstanbul'dan milletvekili seçilmesiyle siyasette de devam etti.
11 YIL ULAŞTIRMA BAKANLIĞI YAPTI
Evli ve 3 çocuk babası olan Yıldırım kesintisiz 11 yıl sürecek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevine Abdullah Gül tarafından kurulan 58. hükümetle başladı. Yıldırım 59'uncu, 60'ncı ve 61'inci hükümetlerde de aynı görevi üstlendi.
İSMİ MEGA PROJELERLE ANILDI
Binali Yıldırım'ın, 18 bin kilometreye yaklaşan bölünmüş yol, 29 yeni havaalanı, Yüksek Hızlı Tren hatları, Marmaray, Avrasya Tüneli, 3. Boğaz Köprüsü, İzmit Körfez Geçişi Köprüsü ve İstanbul Üçüncü Havaalanı görev süresinde imza attığı büyük projelerden bazıları oldu.
Yıldırım siyasi kariyerinin büyük bölümünde Ulaştırma Bakanlığı yaptı ama bakanlığa 2014 yerel seçimi için ara verdi, belediye başkanı adayı oldu.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...