“79 milyonun hükümetiyiz”

Düzenleyen:
“79 milyonun hükümetiyiz”

POLİTİKA Haberleri

65. Hükümet 315 ‘evet’le güvenoyu aldı. Başbakan Yıldırım, tüm Türkiye’yi kucaklayan bir konuşma yaptı.

Binali Yıldırım’ın Başbakanlığında kurulan 65. Hükümet, TBMM’de yapılan oylamada güvenoyu aldı. Genel Kurul’da, elektronik cihazla yapılan açık oylamaya 453 milletvekili katıldı. Ret oyları 138’de kalırken güvenoyu verenlerin sayısı 315 oldu.   Başbakan Yıldırım, oylamanın ardından Genel Kurul’da bir konuşma yaptı. Yıldırım, “Yüce Meclis’imizin hükümetimize gösterdiği güven için hepinize teşekkür ediyorum. Eleştiriler, uyarılar, öneriler bizim için yol göstericidir. Daha güzel kararlar, daha doğru işler yapmamız için mutlaka yardımcı olacaktır. AK Parti hükümetleri olarak bizim bir özelliğimiz var. Seçimlerde ne kadar oy alırsak alalım bu çatı altında güvenoyu aldıktan sonra artık herkesin, 79 milyonun hükümetiyiz. Demokrasimizi daha da ileri düzeye taşıyacağız” diye konuştu. Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından MHP lideri Devlet Bahçeli ve muhalefet sıralarında bulunan grup başkanvekillerinin elini tek tek sıktı. 65. Hükümet üyeleri daha sonra Anıtkabir’i ziyaret ederek, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Başbakan Binali Yıldırım, Tandoğan’da bir taksi durağını da ziyaret ederek, taksicilerle sohbet etti.
“İSTANBUL KULE, İYİ GÜNLER”
Başbakan Yıldırım, Ankara'dan İstanbul'a geldiği sırada ise hava trafik kontrolörüyle telsizle görüştü. Yıldırım, "İstanbul kule. İyi günler, kolay gelsin. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. İnşallah sizin sayenizde, son 14 yılda gelişen havacılığımız çok daha ileri noktalara gidecek" dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...