Erdoğan: Meydan okuyanlar şimdi Batı'da

Düzenleyen:
Erdoğan: Meydan okuyanlar şimdi Batı'da

POLİTİKA Haberleri

“Dokunulmazlıkların kaldırılması gündeme geldikten sonra feryat ettiler. Şimdi bakın Batı’da dolaşıyorlar. Kamu kurumları içinde bölücü terör örgütüyle irtibatlı kimler varsa derhal tespit edilip haklarında gerekli adli işlemler yapılmalıdır.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Çevik Kuvvet polisleriyle iftar yaptı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, terörle mücadele, dokunulmazlıklar ve paralel yapı konularında mesajlar verdi, özetle şunları söyledi: 
¥ Terör örgütü ile birlikte hareket eden, imkanlarını ve iradesini örgütün emrine veren yapıların üzerine süratle gidilmesi şarttır. İşte dokunulmazlıkların kaldırılması önemli bir adımdır. Meydan okuyorlardı, ‘dokunulmazlıkları kaldıralım’ diyorlardı.  Dokunulmazlıkların kaldırılması gündeme geldikten sonra feryat ettiler. Şimdi bakın batıda dolaşıyorlar. 
¥ Kamu kurumları içinde bölücü terör örgütüyle irtibatlı kimler varsa derhal tespit edilip, hem memuriyetten men edilmeli hem de haklarında gerekli adli işlemler yapılmalıdır. Bu devlet, kendi parasıyla kendi aleyhine çalışan kişileri besleyemez. Bunun için de devlet memurlarıyla ilgili mevzuatın köklü bir şekilde değiştirilmesi gerekiyor.
¥ Bölgedeki belediyelerin örgütün tasallutundan kurtarılmasına ihtiyaç vardır ve bunu devlet olarak, hükümet olarak yapacağız.
¥ Buradan Avrupa Parlamentosuna sesleniyorum: Sizler, parlamento binasının koridorlarına asmış olduğunuz o bölücü terör örgütlerinin bayraklarıyla nereye mesaj vermek istiyorsunuz, o paçavralarla nereye mesaj vermek istiyorsunuz?
¥ Devlet içinde devlet asla kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz. Bu tür gayretler içerisine girenler bilsinler ki yanlış yoldalar ve çok ciddi bir duvara toslamayla karşı karşıya kalacaklar ve zaten artık ecelleri geliyor. Kimisi kaçıyor, kimisi Pensilvanya, kimisi şurası, kimsi burası gidiyorlar, gidecekler. Başka bu işin çaresi yok. Şahsımla ilgili, arkadaşlarımla ilgili birçok tehditleri vesaireleri geliyor. Biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Onun için geri dönüş yok. Sonuna kadar bu işin üzerine gideceğiz.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...