Erdoğan: Terörü hep birlikte ezelim

Düzenleyen:
Erdoğan: Terörü hep birlikte ezelim

POLİTİKA Haberleri

NATO, bir zamanlar düşmanı olan Varşova Paktı’nın tam kalbinde toplanacak. Zirvede Erdoğan, terörle mücadele mesajları verecek, ikili görüşmeler de yapacak

Buket Güven ANKARA
NATO 8-9 Temmuz tarihlerinde, Soğuk Savaş yıllarında yaklaşık 40 yıl boyunca en büyük düşmanı olan askerî pakta (Varşova Paktı) adını veren şehirde, yani Polonya’nın başkenti Varşova’da toplanacak. NATO devlet ve hükümet başkanlarının Varşova Zirvesi ilklerin zirvesi olacak. Eski Doğu Bloğu ülkesi Polonya’nın ev sahipliğindeki NATO zirvesi Ulusal Stadyumu’nda yapılacak.  Milli takım maçlarının oynandığı Ulusal Stadyum, NATO zirvesi sırasında aralarında 70 devlet ve hükümet başkanının da bulunduğu 7 bin katılımcıyı ağırlayacak. Stadyumun kontrolü Savunma Bakanlığı’nda olacak. NATO’nun 60 yıl sonra Varşova’da misafir edilecek olmasının sembolik anlamı var. Bu, Bükreş zirvesinden bu yana üye ülkelerin NATO’nun sol kanadında yer alan bir üyesinde bir araya gelecekleri ilk toplantı olacak. Toplantı aynı zamanda Varşova Paktı’nın kendisini dağıtmasının 25. yıl dönümüne denk geliyor. Zirve, 1955 yılında kurulan ve soğuk savaş yıllarında yaklaşık 40 yıl boyunca ittifakın en büyük düşmanı olan askeri pakta adını veren şehirde gerçekleştirilecek.  NATO zirvesinin gündemi ise yoğun olacak. Suriye meselesi ve terörizmle mücadele ana gündemlerden birini oluşturacak. NATO liderleri ittifakın Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da karşılaştığı zorluklara çözüm üretmeye odaklanacak. Varşova zirvesinde İttifakın doğu kanadının güvenliği ve Rusya ile Ukrayna arasındaki ihtilafın çözüm perspektifi gibi konular da masaya yatırılacak başlıklar arasında yer alacak. Zirvede Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek. Erdoğan’ın muhataplarına “teröre karşı işbirliği yapmalıyız” mesajını vermesi ve ikili görüşmeler yapması da öngörülüyor. 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...