Dervişoğlu: MHP, liderlik sultasını kaldırıyor

Düzenleyen:
Dervişoğlu: MHP, liderlik sultasını kaldırıyor

POLİTİKA Haberleri

Tartışmalı kongrenin Divan Başkanı Dervişoğlu, ölmeden koltuğunu bırakmayan liderleri koruyan “tüzük” zırhının, MHP’li muhaliflerin yöntemiyle tarihe karıştığını savundu

Damla Peker Ankara
MHP’de muhalifler kurultay toplayıp tüzüğü değiştirerek ilk engeli aşarken mevcut tartışmalara bu defa yeni başlıklar eklendi. Kurultay öncesi başlayan delege sayısı tartışması kongre sonrasında da devam etti. Muhalifler kurultay günü tüzüğü 752 delegenin imzasıyla değiştirdiklerini ilan etti. Genel merkez ise 752 sayısının doğru olmadığını, noter tasdikli delege imzası sayısının 495’de kaldığını iddia etti. Ankara 13. Noterliği ise kurultay alanında 656 delegeden imza alındığını açıkladı. Ancak muhalifler, halen imza vermeyen delege olduğunu söylerken, gözler Ankara 13. Noterliği yetkililerinin kesin sayıyı açıklamasına çevrildi. Yargı yoluna başvurmayacağını açıklayan genel merkez, noter tutanağı sonrası açıklama yapacak. Parti yönetimi ile muhalefeti karşı karşıya getiren ikinci konu ise 10 Temmuz’daki olağanüstü kongreyi kimin toplama yetkisinin bulunduğu. 10 Temmuz tarihinde kurultayı kendilerinin toplayacaklarını söyleyen genel merkezin aksine muhalifler, toplama yetkisinin Divan Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’nda olduğu görüşünü savunuyor.
‘TÜRK DEMOKRASİSİ GÜÇLENİYOR’
Bu arada tüzük kurultayının Divan Başkanlığı’nı yapan ve10 Temmuz’da yapılacak kongreyi düzenleyecek heyetin 3 üyesinden biri olan Müsavat Dervişoğlu, son gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye’de liderlerin tüzükle zırha büründüğünü, kendi isteğiyle ya da ölmeden genel başkanlığı bırakmadığını söyleyen Müsavat Dervişoğlu, “O zırh delindi. MHP öyle bir demokratik ve hukuki tavır geliştirdi ki, Türk demokrasi hayatında, önemli izler bırakacak. MHP hiç kimsenin yapamadığını yapıyor” dedi. Genel merkezin delege sayısına yönelik eleştirilerine cevap veren Dervişoğlu, “Bu yaklaşımı anlamıyorum. Noterden tasdik var, 3 hazirun var. Kongreyle birlikte çağrı heyetinin görevi bitti. Bundan sonraki süreç için kongre heyeti atandı. Partiyi genel kurula götürecek kongre heyetinde ben de varım. Şimdi hukuki prosedürü inceleyip süreci işleteceğiz” diye konuştu. 

Oğan önemli bir engeli aştı 

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin rakipleri, elini güçlendiriyor. Tüzükteki 14 değişikliğin uygulanmasına yönelik kabul edilen önerge, seçimli genel başkan kurultayının önünde engel oluşturan 63’üncü maddesi başta olmak üzere 7 Haziran ve 1 Kasım tarihleri arasında partisinden ihraç edilen adayların affına kadar pek çok değişikliği kapsadı. Söz konusu değişiklikle 7 Haziran sonrası partiden ihraç edilen eski Milletvekili Sinan Oğan’ın adaylık sürecindeki “disiplin” engeli ortadan kaldırıldı. Ardından Oğan’ı sevindiren ikinci haber de dün Yargıtay’dan geldi. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, MHP’li genel başkan adaylarından Sinan Oğan’ın partiden ihracını kaldıran yerel mahkeme kararına yapılan itirazı reddetti. Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin kararında, Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararının kesin nitelik taşıdığı ve temyiz edilemeyeceği belirtildi. Böylece Sinan Oğan’ın da parti üyeliğine devam edeceği kesinleşti.  

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...