ABD ile gizli anlaşmamız var

Düzenleyen:
ABD ile gizli anlaşmamız var

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa’da yayınlanan Le Monde gazetesinin internet yayınında çıkan mülakatında, ikili ve bölgesel Türk dış politikasına ilişkin soruları cevaplandırdı.

Menbic Anlaşmasıyla ilgili ABD’nin sonuca bağlanan anlaşmaya uyduğunu ve hiçbir problem olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, ‘’Menbic’in geleceği konusunda nasıl bir anlaşmaya vardınız?’’ sorusuna ‘’Bu gizli bir askeri anlaşma, bunun hakkında konuşmak istemiyorum’’ cevabını verdi. ‘’Rusya ile uzlaşınıza rağmen, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın geleceği hakkında hâlâ anlaşmazlık içindesiniz’’ sorusunu Çavuşoğlu, ‘’Biz hâlâ Suriye halkının ve muhalefetin Esad’ı kabul etmek istemediğini düşünüyoruz. Çünkü Esad 500 bin vatandaşını öldürmek için kimyasal silahlar ve varil bombaları kullandı. Rusya ve İran bu konuda farklı düşünüyorlar ama müzakere ediyoruz” şeklinde cevaplandırdı. Çavuşoğlu, ‘’Mısır ile de normalleşiyor musunuz?’’ sorusuna ise “Bakan seviyesinde temas etmekte herhangi bir sıkıntı yok. Ülkede durum çok kırılgan. Biz güçlü, istikrarlı ve güvenli bir Mısır istiyoruz ama ne yazık ki böyle değil’’ cevabını verdi. ‘’Mısır Hükümeti ile Müslüman Kardeşler arasında bir arabuluculuğa hazır mısınız?’’ sorusu üzerine Çavuşoğlu, ‘’Onların buna hazır olduğuna inanmıyorum ama eğer isterlerse biz yaparız” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...