Külliye'de tarihi zirve

Düzenleyen:
Külliye'de tarihi zirve

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Bahçeli ile gerçekleştirdiği zirvede, terör örgütleri FETÖ ve PKK ile mücadelede atılacak adımlarda mutabık kalındı.

İsmail Sonsuz ANKARA
Darbe kalkışması sonrasında siyasette başlayan dostluk ve dayanışma havası dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne taşındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  parti liderlerini Beştepe’de ağırladı. Toplantıya ilk gelen isim AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım oldu. Yıldırım’ın ardından saat 13:55’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ondan 1 dakika sonra da MHP lideri Devlet Bahçeli giriş yaptı. Basına kapalı gerçekleşen görüşme saat 14.06’da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderleri ‘geçmiş olsun’ ve ‘hoş geldiniz’ sözleriyle karşıladı. Erdoğan, OHAL kararının ardından başlatılan kapsamlı mücadele hakkında bilgi verirken, aynı şekilde liderlerin önerilerini dinledi.
CHP’DEN HDP ELEŞTİRİSİ
Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim’deki demokrasi mitinginde açıkladığı 10 maddelik Taksim Manifestosu’nu bir dosya halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sundu; HDP’nin davet edilmemesini eleştirdi.  
2 saat 40 dakika süren görüşmede, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK ile mücadele konusunda kısa, orta ve uzun vadede atılacak adımlar hususunda mutabık kalındı. 
KALIN: ÇÖZÜM İÇİN DİYALOG
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlar hakkında liderleri bilgilendirmiştir. Darbe girişimi soruşturmasının ve OHAL sürecinin titizlikle yürütüleceği ifade edilmiş ve bu konuda bütün siyasi partilerin iş birliği yapmasının önemi vurgulanmıştır. Ortak sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek için siyasi diyalog mekanizmalarının etkin bir şekilde kullanılması hususunda görüş birliğine varılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünden yana açık ve net bir duruş sergilemelerinden dolayı parti liderlerine teşekkür etmiş ve bu birlik ve beraberlik ruhunun her türlü sorunun üstesinden gelmek için en önemli güç kaynağımız olduğunu vurgulamıştır.”
Bu arada toplantıya ilişkin CHP’den “Siyasetin normalleşmesine katkı sağlayacak olumlu bir görüşme” açıklaması yapıldı. CHP, “Külliye’ye neden gittiniz” eleştirilerine ise “Ülke menfaati her şeyin üstünde” cevabını verdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...