Yıldırım'dan net mesaj: 'Geldikleri yere geri gidecekler'

Düzenleyen:
Yıldırım'dan net mesaj: 'Geldikleri yere geri gidecekler'

POLİTİKA Haberleri

“PYD ve YPG, PKK’nın uzantısıdır. Bir isim yıpranınca başka bir isimle ortaya çıkıyorlar. ABD’nin taahhüdü var, bunlar mutlaka Fırat’ın doğusuna, geldikleri yere gidecek.”

Haber Merkezi ANKARA
Ankara Keçiören Metrosu’nun test sürüşünün başlaması dolayısıyla düzenlenen törende halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, dünyada küresel kriz nedeniyle yaprak kımıldamazken bu yıl içinde çok büyük projelere imza attıklarını söyledi. Bütün bunları yaparken bir de FETÖ örgütü ile bölücü terör örgütüyle mücadele ettikleri kaydeden Yıldırım, özetle şunları kaydetti:
“Terör örgütlerinin hepsi aynı aklın emrinde. FETÖ gitti, betö geldi, bölücü terör örgütü geldi... Kim gelirse gelsin. Topunuz birlikte gelsin. Karşınızda dimdik duran 79 milyon vatan evladı var. Evelallah bu millet sahip çıktıkça hiçbir şer odağı, hiçbir terör örgütü bu ülkede, bu topraklarda barınamayacaktır. 
Şimdi de Fırat Kalkanı Harekatı ile bölgeye huzur, barış ve kardeşlik getirmeye devam ediyoruz. Güney sınırlarımızı emniyet altına almak, orada yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak üzere Karkamış’tan başlayarak Cerablus bölgesinde Özgür Suriye Ordusu’nun faaliyetlerine destek vermek amacıyla birtakım silahlı kuvvet unsurlarımız oraya geçtiler. Terör unsurları tamamen ortadan kaldırılıncaya, sınırlarımıza, topraklarımıza ve vatandaşlarımıza yönelik tehditler tamamen bitinceye kadar faaliyetler devam edecek.
ABD’YE:  PYD’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesi yönünden ABD ile mutabakat sağlanmıştı. Bu konuda farklı açıklamalar geliyor. PYD/YPG bunlar PKK’nın uzantısı terör örgütleridir. Bir isim yıpranınca başka bir isimle ortaya çıkıyorlar. Adamlar aynı adamlar. Bunlar Türkiye’nin, bölgenin canını yakan terör örgütlerinden başkası değildir. Onun için bizim bu konuda kararlılığımız devam etmektedir. Bu unsurlar, mutlaka Fırat’ın doğusuna, geldikleri yere gidecektir. Amerika Birleşik Devletleri’nin de bu yönde ülkemize defalarca taahhüdü vardır. Bu taahhütte herhangi bir değişiklik beklemiyoruz. 
AVRUPA’YA:  Suriye’den gelen 3 milyondan fazla masum ve günahsız insana Türkiye bağrını açtı. Bu asil millete yakışan da budur. 10 tane göçmen gittiğinde Avrupalılar ‘cıyak, cıyak’ bağırıyorlar. Çünkü onlar böyle bir şeye alışık değil. Ama bizim tarihimizde, bizim geçmişimizde insanlık, insana hizmet var” dedi.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...