İktidar ile muhalefet 7 maddede uzlaştı

Düzenleyen:
İktidar ile muhalefet 7 maddede uzlaştı

POLİTİKA Haberleri

AK Parti, CHP ve MHP’li üç üyeden oluşan Anayasa Komisyonu, mini Anayasa paketi için uzlaştı. Komisyonun 7 madde üzerinde vardığı mutabakat önümüzdeki hafta buluşması beklenen liderlerin onayına sunulacak.

Haber Merkezi ANKARA

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve MHP Milletvekili Mehmet Parsak’tan oluşan komisyonun mini anayasa paketi çalışmaları tamamlandı. Komisyon önceki çalışmalarında askeri yargı ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin kaldırılması konusunda büyük oranda mutabakata varmış, HSYK’nın ikiye ayrılması konusunda ise ortak görüş oluşmamıştı. Dünkü toplantıda yargı ağırlıklı maddeler üzerinde tartışıldığı ve mutabakata varılan maddelerin 4’ünün askeri yargı ağırlıklı olduğu öğrenildi. Uzlaşılan maddeler şöyle: Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay kaldırılacak, MGK’dan Jandarma Genel Komutanı çıkarılacak. Komisyonun bir diğer tartıştığı konu ise seçim tarihlerinin değiştirilmesi oldu. Uzlaşılan maddelerden ikisinin ise mahkemelerin bağımsızlığı ifadesinin yanına “tarafsızlığı” ifadesinin eklenmesi ile ilgili olduğu öğrenildi.  Mini anayasa paketinin içinde seçim tarihini içeren bir maddenin olup olmayacağı liderler görüşmesinin ardından netlik kazanacak. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...