Ne yüzle Boris?

Düzenleyen:
Ne yüzle Boris?

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan’a hakaret içerikli şiir yarışmasında birinci olan Johnson’ın programında Cumhurbaşkanı ile görüşme de var...

İngilizler, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden geçen 2,5 ayın ardından nihayet ülkemize ilk ziyareti gerçekleştirdi. İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson dün Gaziantep’in Nizip ilçesinde 11 bin Suriyeli sığınmacının barındığı konteyner kentte temaslarda bulundu.
Johnson ve beraberindekiler, sağlık ocağı, ilkokul ve anaokulunu ziyaret etti, çocuklarla buluştu. Johnson, Halep’ten 4 yıl önce Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan bir aileyle tercüman aracılığıyla sohbet etti. 4 yıldan bu yana Türkiye’de olduklarını belirten aile fertleri, kendilerine sunulan hizmetler için minnettar olduklarını bildirdi.
Dışişleri Bakanı Johnson, ziyareti çerçevesinde Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu ile ikili temaslarda bulunacak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edilecek. Johnson ayrıca darbe girişimi sırasında ağır hasar gören TBMM binasını da ziyaret edecek.
ALLAH ISLAH ETSİN”
 Başbakan Yıldırım, Türkiye karşıtı açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Boris Johnson için daha önce, “Ona ne diyeyim, Allah ıslah etsin. İnşallah bundan sonra daha böyle bir yanlış içerisinde olmaz. Türklerin gönlünü kazanmanın gayreti içerisinde olur” demişti. Johnson, geçtiğimiz yıl, “PKK’ya ve Peşmerge’ye çok fazla sempati duyuyorum” ifadelerini kullanmıştı. 
Boris Johnson, geçtiğimiz mayıs ayında ise İngiltere’de yayımlanan The Spectator dergisi tarafından düzenlenen “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içerikli şiir yarışması”na katılmış, birinci olmuştu. Damat Ferit Paşa hükümetinde İçişleri Bakanlığı yapan Ali Kemal Bey’in torununun oğlu olan Johnson, bu şiir için de 1.000 sterlinlik para ödülünü almıştı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...