Erdoğan ABD'ye kızdı, Rusya'ya yeşil ışık yaktı

Düzenleyen:
Erdoğan ABD'ye kızdı, Rusya'ya yeşil ışık yaktı

POLİTİKA Haberleri

Meclis'in açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Suriye politikasını eleştirdi. Rusya'ya ise yeşil ışık yaktı.

26. Dönem 2. Yasama Yılı dolayısıyla Meclis'in açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Suriye politikasını eleştirdi. Rusya'ya ise olumlu mesajlar verdi.

Erdoğan'ın ABD ve Rusya konusunda açıklamaları şöyle;

Rusya ile olan ilişkilerimizin normalleşmesi için önemi adımlar atıyoruz. Ortak çıkarlarımıza odaklanarak bu ülkeyle olan ilişkilerimizi eski seviyenin üzerine taşımayı hedefliyoruz. Pek çok alanda ilişkilerimiz eski seviyesine doğru yaklaşıyor. Mavi Marmara konusunda şartlarımızı karşılayan İsrail ile herkes için hayırlı neticeler doğuracak ilişkiler geliştirmeye çalışıyoruz.

"ABD TERÖR ÖRGÜTLERİYLE ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

ABD yönetiminin bir kısmı terör örgütleriyle çalışma yürütürken bir kısmı da bizim hassasiyetimize uygun çalışma yürütüyor. Bu süreçte ABD Kongresi'nin Suudi Arabistan'a 11 Eylül saldırıları sebebiyle dava açılmasına izin veren yasayı onaylaması talihsizliktir. Suçların şahsiliği ilkesine aykırıdır. Bu yanlış adımdan bir an önce dönülmesini bekliyoruz. ABD'nin en kısa sürede münasebetlerimizin ruhuna uygun seviyeye geleceğine inanıyorum. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...