HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Yüzde 50+1 CHP'nin kâbusu oldu'

Düzenleyen: /
'Yüzde 50+1 CHP'nin kâbusu oldu'
Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Chp, Haber

POLİTİKA Haberleri

“Eskiden yüzde 10, 15 ve 20 oyla hükümet kurulurdu. Yeni sistemde başarı çıtasının yüzde 50 artı bire çıkması, onların kâbusu oldu.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı köşe yazarlarının ‘Şu kadar ‘hayır’ oyunu nereye koyacaksınız?’ dediğini belirterek, “Geç o işleri. ‘Evet’, ‘Hayır’. Bir tane ‘Evet’ fazla olursa bu iş bitiyor mu? Bitiyor. Demokrasi bu ama hazmedemiyorlar” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’de düzenlenen “39. Muhtarlar Toplantısı”nda konuştu.

Olağanüstü Hâl (OHAL) uygulamasına değinen Erdoğan “OHAL, Terör örgütlerini defetmek, onları inlerinden bulup çıkarıp gömmektir. Şimdi benim Güneydoğu’daki, Doğu’daki, ülkemdeki halkım huzura ulaşmadıkça biz, devlet başkanı olarak sorumluluğumuzu yerine getirmiş olamayız” ifadelerini kullandı.

Kürt devleti hayalleri kuranlara da seslenen Cumhurbaşkanı özetle şunları kaydetti: “Ben bunu Kürt kardeşlerime bir hakaret telakki ediyorum. Zira benim Kürt kardeşlerim ki inanıyorum ki Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin güneyinde böyle bir oluşuma asla fırsat vermeyecektir. Bunu böyle bilin. 

Bölgedeki Kürt kardeşlerimizin PYD terör örgütü ile YPG terör örgütü ile yapmak istedikleri neydi? Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşturmak suretiyle Akdeniz’e ulaşmaktı. Kusura bakmasınlar. Cudi’de ne yaptıysak, Tendürek’te ne yaptıysak, Kandil’de ne yapıyorsak, Gabar’da ne yapıyorsak, Bestler Deresi’nde ne yapıyorsak, her yerde bunları görürsek aynısını yapmaya devam edeceğiz.

"BU GÖRÜNTÜLERLE ZAVALLI HALE DÜŞTÜ"

Ankara’dan çıkmış İstanbul’a yürüyor. Arada sırada bir de karavana oturuyor ve atletle bir yemek yiyor. Bugün de baktım ki, bir gazete başlık atmış, ‘Vatandaş falanca.’ Bu benim vatandaşıma hakarettir. Benim vatandaşım böyle, hele hele bir siyasi partinin, anamuhalefetin başında olacak, çağıracak gazeteciyi, ‘Gel, benim bu fotoğrafımı bir çek.’ ve ondan sonra da ‘Ben Atatürk’ün partisinin başıyım.’ Sen Atatürk’ü böyle atletle, yemek yerken görüp de resim çektirdiğine şahit oldun mu? Yani bunlar trajikomik görüntüler. Onlar şimdi tabii bu görüntülerle zavallı hale düşüyorlar. Milletim onlara gereken dersi vakti geldiğinde en güzel şekilde verdi, gene verecek.” 

'Yüzde 50+1 CHP'nin kâbusu oldu'

İKTİDARIN HAYALİNİ BİLE KURAMAZLAR

Eskiden yüzde 10, 15 ve 20 oy oranlarıyla Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olunur, hükûmet kurulurdu. Şimdi başarı çıtası yükseldi. AK Parti’nin 7 Haziran 2015 seçimlerinde aldığı oyla tek başına iktidara gelemedi. Yeni sistemde başarı çıtası yüzde 50 artı bir oya çıkarıldı. Milletin gönlünde böylesine güçlü bir şekilde yer edinebilmenin hayalini bile kuramayanlar için başarı çıtasının bu seviyelere çıkması onlar için kâbus oldu. Uzun süredir tüm dünyayı istedikleri gibi yönetip, yönlendirdikleri usullerle Türkiye’yi ellerinde tutamayacaklarını görenler, işi aynı amaca sahip olduklarını düşündükleri darbeciler ve terör örgütlerini desteklemeye karar verdi.

BU KOMÜNİSTLER...

Rize’de havaalanı yapılacak. Çıktı oradan bazıları, ‘Havalimanı istemezük’ dedi. Daha yıllarca havalimanı dendi, şimdi denizin üzerine havalimanı yapıyoruz, bunlar ‘İstemezük’ diyorlar. Kim bunlar? Komünistler, komünistler. İki ili, Artvin ve Rize’yi kucaklayacak bu havalimanı, adam ‘İstemezük’ diyor. Bu sol zihniyet, bu komünistler, bunlar hiçbir zaman vatansever, milliyetperver değildir. Bunlar bu tür hizmetleri verdiğiniz zaman çılgına dönüyor.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...