Bakan Çavuşoğlu: Erbil’den beklentimiz referandumun iptalidir

Düzenleyen:
Bakan Çavuşoğlu: Erbil’den beklentimiz referandumun iptalidir

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Irak’ın kuzeyindeki referandumla ilgili “Erbil’den beklentimiz son derece sade ve nettir. Bu, referandum kararının iptal edilmesidir” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Bağdat’ta mevkidaşı İbrahim Caferi ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. Çavuşoğlu, Irak’ın DEAŞ’a karşı verdiği zorlu mücadele sonrası elde ettiği başarılardan dolayı Türkiye’nin duyduğu memnuniyeti bir kez daha ilettiklerini söyledi. Telafer’in Türkmen kimliğinin korunması yönündeki beklentilerini de paylaştıklarını anlatan Çavuşoğlu “Türkiye olarak DEAŞ ile mücadelede olduğu gibi DEAŞ sonrası Irak ve şehirlerinin yeniden imarı ve Irak’ta ulusal uzlaşma çabalarına desteğimizi güçlü bir şekilde vermeye, tüm imkânlarımızla kardeş Irak halkının yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

Bakan Çavuşoğlu: Erbil’den beklentimiz referandumun iptalidir

PKK IRAK İÇİN TEHDİT

Terörün her türlüsüne karşı mücadeleyi birlikte sürdürme konusunda ortak iradeleri olduğunun altını çizen Çavuşoğlu “PKK da DEAŞ gibi Irak’ın sınır bütünlüğü, toprak bütünlüğü, huzuru, birlik beraberliğine karşı bir tehdittir. PKK’nın da Irak’tan temizlenmesi için birlikte hareket edeceğiz ve her türlü desteği Irak güçlerine vereceğiz” ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye’nin Erbil yönetiminden beklentilerinin sorulması üzerine, şunları söyledi: Erbil’den beklentimiz son derece sade ve nettir. Bu referandum kararının iptal edilmesidir. Bağdat’tan taleplerinin yerine gelmesi konusunda görüşmelerini sürdürüyorlar. Bundan dolayı mutluluk duyuyoruz fakat bölgenin istikrarı, birliği, beraberliği çok önemli. Kürt kardeşlerimizin de menfaati ve geleceği Irak’ın birlik ve beraberliğindedir. 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...