Erdoğan: Heykelimi yapmayın hizmetinizle konuşun

Düzenleyen:
Erdoğan: Heykelimi yapmayın hizmetinizle konuşun

POLİTİKA Haberleri

Bazı AK Partili belediyelerin kendi heykelini yaptığını duyunca çok üzüldüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Bir defa bu bizim değerlerimize terstir” dedi. “AK Parti’ye zarar verecek her tutum Türkiye’nin geleceğine vurulmuş bir darbedir. Önümüzde ülkemiz ve milletimiz için gerçekten çok zorlu bir dönem var.”

İsmail Sonsuz ANKARA
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da Belediye Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, hizmette ölçülerinin, diğer partilerin elindeki belediyeler olmadığını söyledi. Gündemdeki konuları da değerlendiren Erdoğan özetle şunları söyledi: 
SİZE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR
 15 Temmuz ihanetinin başarısızlığa uğramasında, belediyelerimizin milletimizle birlikte verdiği destansı mücadelenin çok büyük katkısı olmuştur. Unutmayın; dava, kalıcı isimlerse fânidir. Biz kalıcı olana bakacak, sadakatimizi davamıza göstereceğiz. AK Parti çatısı altında, ülkemize ve milletimize hizmet eden bizler, isimlerimizi tarihe yazdırabilmişsek ne mutlu bize... 2019 Mart’ı, bizim için âdeta olmazsa olmazdır. 2019 Mart’ında aday olacak belediye başkanlarımız, şu andaki mevcut belediye başkanlarımız, 2019’un Mart’ına değil; hedefi 2019’un Kasım’ına koymalıdır. Belediyelerimiz hakkında, en ufak bir spekülasyona fırsat vermeyecek şekilde çalışmalarımızı yürütmemiz lazım. Sizlere çok büyük iş düşüyor.
KÜSMEK DARILMAK YOK
Açık ve net konuşacağım. Bu yolda küsmek, darılmak hele hele mücadeleye zarar verecek davranışlar içine girmek hiçbir arkadaşıma kesinlikle yakışmaz. Çünkü biz, sıradan bir parti değiliz. Bu dönemde AK Parti’ye zarar verecek her tutum, her söz Türkiye’ye ve milletimizin geleceğine vurulmuş bir darbe olacaktır. Önümüzde ülkemiz ve milletimiz için gerçekten çok zorlu bir dönem var. Hem içerideki hem bölgemizdeki hem de küresel düzeydeki gelişmeler, sağlam durmamızı ve gücümüzü artırmamızı gerektiriyor. Başarısızlığımızın tek neticesi sadece AK Parti’ni iktidar kaybetmesi olsa inanın bana çok küçük bir bedel olur. AK Parti’nin başarısızlığı demek, Türkiye’nin önündeki çok büyük fırsatları kaçırması daha da kötüsü elindekileri kaybetmeyle veya kaybetme tehlikesiyle yüz yüze kalması demektir. Ülkemizin kaderiyle partimizin kaderinin âdeta bütünleştiği bir süreçten geçiyoruz. AK Parti, kazandığında Türkiye kazanıyor. 
ÜZÜLDÜM, İSTEMİYORUM
Bazı belediyelerimizde, sayısı gerçi çok fazla değil, şahsımın heykel veya benzer görsellerini yapmışlar. Bunu duyunca ben, çok çok üzüldüm. Bir defa bu, bizim değerlerimize terstir. Ben, ne heykelimin dikilmesini istiyorum ne masklar yapılmasını istiyorum ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum. Bunları kaldırttık. Bizim belediyelerimiz, bundan sonra lütfen bu yanlışlara tevessül etmesinler. Heykel değil, hizmete yönelik eserler diksinler. 

 CHP’YE SİHA TEPKİSİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Silahlı İnsansız Hava Aracı’nın (SİHA) sivilleri vurduğunu iddia eden CHP’ye tepki gösterdi. Erdoğan “Ey Kılıçdaroğlu, ey yanındaki kendini bilmezler, silahlı insansız hava araçlarının yaptığı iş, bu vatana, bu millete ihanet eden teröristleri yok etmektir, bunu böyle biliniz… Bu milletin evlatlarını şehit edenleri savunanlar bu milletin oyunu alamaz, bunu böyle bileceksin” dedi. Erdoğan konuşması şöyle sürdürdü: Ana muhalefet partisi unvanını taşıyan bir vekil, maalesef teröristlerle aynı safta olmak için âdeta can atıyor. Ana muhalefetin başındaki zat, daha yeni ne diyor? ‘Artık kavgaysa kavga’ diyor. Hâle bak. Sizin hayatınız zaten bu milletle bu milletin değerleriyle bu milletin kutsallarıyla kavgayla geçti. Düşmanlığı, fitneyi, ihaneti kendisine yol edinenlerle kavga etmekten hiçbir zaman kaçmadık; kaçmayız. Biz, insanlara akıllarının alacağı dilden konuşmayı biliriz.
KİMSİN, NE BİTİRİYORSUN? 
Utanmadan, sıkılmadan çıkacaksın ‘Dört yılda ben terörü bitiririm’ diyeceksin. Sen kimsin ya? Neyi bitireceksin? Lafla peynir gemisi yürümüyor. Kandil’den sana destekler geliyor. Memnunsun, değil mi? Şimdi beraber kendi koalisyonunuzu da yaparsınız beraber de yolculuğunuza devam edersiniz. Size de yakışır. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...