AK Parti, belediyeleri halka soracak

AK Parti, belediyeleri halka soracak

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin hayata geçmesinin ardından gözler 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere çevrildi. Seçim hazırlıklarının startını veren AK Parti yönetimi ilk olarak yerel yönetimlere ilişkin memnuniyet araştırması yapacak.

Damla Peker ANKARA

AK Parti, partili belediye başkanlarıyla ilgili olarak “Halka hangi hizmetlerden memnunsunuz, hangilerinden memnun değilsiniz? Beklentileriniz nelerdir?” sorularını yöneltecek. Ayrıca, 2014 yılında gerçekleşen yerel seçim öncesi verilen sözlerin ne kadarının hayata geçirildiğine yönelikte çalışma yapılması planlanıyor. Belediye başkanlarının performanslarına ilişkin parti teşkilatlarından da raporlar istenecek. Belediye başkanlarına yönelik olarak en önemli değerlendirme ise belediye başkanlarını halkın gönlüne ne kadar hitap ettiği olacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile başlatılan “Gönül Belediyeciliği seferberliğine” belediye başkanlarının katkıları ölçülecek. AK Parti’nin önceden kazanıp son seçimde kaybettiği belediyeler başta olmak üzere tüm belediyelerde de saha araştırması yapacak. AK Partili olmayan belediyelerin halka sunmadığı hizmetler teker teker tespit edilecek.

ADAY BELİRLEMEDE YOL GÖSTERECEK
AK Parti’de yapılacak bu değerlendirmeler yerel seçimler öncesinde aday belirleme süreçlerinde yol gösterici olacak. Milletle gönül bağı kuramayan, milletin ihtiyaçlarına cevap veremeyen ya da AK Parti’nin hizmet politikalarına ayak uyduramayan isimler listelerde tercih edilmeyecek. Başkan Erdoğan’ın yeniden partisinin başına geçtiği süreçte başlatmış olduğu değişim ve yenilenme hareketi yerel yönetimlerde de kendini gösterecek. Yapılan bu çalışmalar AK Parti’nin genel seçimlerde kaybettiği yüzde 7’lik oydan daha fazlasını geriye almaya yönelik olacak. AK Parti yerel seçimlerde kazandığı belediye sayısını da arttırmayı hedefliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...