Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye İran ve yaptırım resti...

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye İran ve yaptırım resti...

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım tehditlerine tepki gösteren Erdoğan, İran'a yönelik tutumu da eleştirerek, "ABD bu tavrı değiştirmezse, Türkiye gibi güçlü bir ortağını kaybedecek" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemlerinden vazgeçmeyeceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika'nın başkenti Johannesburg ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. ABD'nin Türkiye'ye yönelik tutumunu ve İran yaptırımlarını eleştiren Erdoğan, "ABD bu tavrı değiştirmezse, Türkiye gibi güçlü bir ortağını kaybedecek" dedi.

"ABD, TÜRKİYE GİBİ BİR ORTAĞI KAYBEDECEK"

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin FETÖ ve PKK terör örgütlerine yönelik dava kapsamında ev hapsinde bulunan rahip Andrew Brunson hakkında kafa karışıklığı yaşadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin yaptırım ile Türkiye'ye geri adım attıramayacağını vurguladı. Erdoğan konuya ilişkin, "Tavır değişikliği Trump'ın sorunudur. Yani bu konuda ben farklı bir şey söyleyemem. Söylenmeyen şeylerin söylenmiş gibi gösterilmesini doğru bulmayız. Biz, Brunson'ı hiçbir zaman pazarlık konusu yapmadık. Yaptırımlarla Türkiye'ye geri adım attıramazsınız. ABD bu tavrı değiştirmezse, Türkiye gibi güçlü ve samimi bir ortağını kaybedeceğini unutmamalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye İran ve yaptırım resti...

"İRAN'A YAPTIRIM UYGULADILAR, İRAN BİTTİ Mİ"

ABD'li yetkililerin Türkiye'ye İran konusunda baskı yapmaya çalışmasını da eleştiren Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin İran ile ilişkilerini sürdüreceğinin altını çizdi. Erdoğan, "Bunlar İran’a da yaptırım uygulamadılar mı? Ne oldu, battı mı İran? Aynı şeyi Obama da o zamanlar bana söylediğinde, ‘Kusura bakma biz İran’dan doğalgaz alıyoruz. Ben alamadığım doğalgazı nereden tedarik edeceğim? Kış mevsiminde benim vatandaşım üşüyecek. Bunu nasıl telafi edeceğim?’ dedim. Aynısını Trump’a da söyledim" ifadelerini kullandı.

"BİZ GÖBEĞİMİZDEN AMERİKA'YA BAĞLI DEĞİLİZ"

Cumhurbşakanı Erdoğan yanı sıra ABD'nin yaptırım tehditlerine tepki gösterirken, "Biz göbeğimizden ABD'ye bağlı değiliz" dedi. Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Kredi kuruluşlarının kredi vermesinin önü kapatılacakmış. O kuruluşlarla mı geldik buralara? İstiklal ve istikbal mücadelemizi geçmişte nasıl verdiysek, vermeye devam ederiz. Biz göbeğimizden Amerika'ya bağlı değiliz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye İran ve yaptırım resti...

SAVUNMA İŞ BİRLİĞİ VE F-35'LER

ABD'nin Türkiye'ye engeller çıkarabileceği yönündeki iddiaların gölgesinde bulunan F-35 savaş uçakları ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı, Türkiye'ye kimsenin talimat veremeyeceğinin altını çizerek Rus yapımı S-400 füze sistemlerinin TSK envaterine gireceğinin sinyalini verdi. Erdoğan konuyla ilgili, "Bence bunların hepsi psikolojik savaş. Bize düşen, doğruluğu esas alarak, sabırla yolumuza devam etmektir. ABD müttefik olarak ittifakının gereğini yapmadı. Terör örgütlerine verdiği silahlar şu anda ortak piyasada satılıyor. 5 bin tır silah terör örgütlerinin elinde geziyor. Bize 'S-400'ten vazgeçin' diyenler Yunanistan'a, 'S-300'ü geri ver veya S-300'ten vazgeç' diyebildiler mi? Demedi. Bizim de geleceğe yönelik daha farklı projelerimiz var. Bizi bir yerden daha tehdit etmeye başladılar. Ne imiş F-35'leri vermeyebilirlermiş. 'Vermezseniz, uluslararası tahkime gideriz' dedik. Alternatifsiz bir dünyada yaşamadığımız unutulmamalı." dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...