HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cumhur İttifakı'nda polemik

Düzenleyen: /
Cumhur İttifakı'nda polemik
Ömer Çelik, Cumhur İttifakı, Ak Parti, Devlet Bahçeli, Erdoğan, Haber

POLİTİKA Haberleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın af konusundaki açıklamaları üzerine tweet atmasının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın toplantısında cevap verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın af konusundaki açıklamaları üzerine sert bir tweet attı. Erdoğan’ın “Birileri çıkarmış af, ne affı?” sözleri için, MHP’nin zan ve töhmet altında bırakılmasının asla doğru olmadığını, partisinin yüzeysel ve üstünkörü bir şekilde uyuşturucu suçuyla yan yana getirilmesinin, şayet art niyet değilse, kesinlikle isabetsiz ve itibarsız bir isnat olduğunu aktardı.
Milliyetçi-ülkücü hareketin uyuşturucuyla mücadele verdiğini vurgulayan Bahçeli, şartlı ceza indirimiyle ilgili teklifin uyuşturucu temeline indirilerek, bunu tahrip ve tahrif etmenin fahiş bir yanlış, fuzuli bir demagoji olduğunu ifade etti. Bahçeli, af teklifinin 24 Eylül’de Meclise sunulduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:
“AK Parti milletvekilleri teklifimizi tasvip etmiyorlarsa kabul etmezler, takdir ediyorlarsa onay verirler. Hiç kimseyi zorlayan yoktur, baskı kuran yoktur. Karar ve yetki TBMM’nindir. Ancak MHP’yi  meydanlarda hakir görmek, suçlamak siyasi ahlak ve basirete asla sığmayacaktır. Siyasi nezaket ve nezahet, aynı zamanda ittifak ruhu ve duruşu muhataplarına inkar ve ihmal edemeyecekleri sorumluluklar yüklemektedir.”

Erdoğan MHP’yi kastetmedi
Bahçeli’nin sert açıklamalarının hemen ardından AK Parti cephesinden cevap geldi. Basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Eğer Sayın Cumhurbaşkanımız o gün yaptığı konuşmada Sayın Bahçeli’yi ya da MHP’yi kastedecek olsaydı bizzat MHP’yi zikrederek, Sayın Bahçeli’yi zikrederek konuşurdu” ifadelerini kullandı.
Af tartışmalarıyla birlikte çok sayıda talep geldiğini dile getiren Ömer Çelik, şöyle devam etti: “Bu taleplerin içinde de bir tanesi Cumhurbaşkanımızın o gün bahsettiği bu uyuşturucu satıcılarının esasında uyuşturucu satıcısı olmadığı, kurban olduğu şeklindeki bir yaklaşımdır. Cumhurbaşkanımızın kastettiği budur.”
Bahçeli’nin ifadelerinin sonunda “Siyasi nezaket ve nezahet aynı zamanda ittifak ruhu ve duruşu muhataplarına inkar ve ihmal edemeyecekleri sorumluluklar yüklemektedir” şeklinde bir bölüm bulunduğunu dile getiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Evet, buna katılıyoruz ama Sayın Bahçeli’nin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı ifadeler siyasi nezaket ve yüklenen sorumluluğa uygun bir yaklaşım olmamıştır. Cumhurbaşkanımıza gösterilmesi gereken saygı AK Parti’nin ve milletimizin kırmızı çizgisidir. Küçük polemiklere kurban edilemeyecek kadar önemli bir ittifak olduğunu düşünüyoruz.”

YA YANLIŞ ANLAMA YA DA ÇARPITMA VAR
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bahçeli’nin sözlerine yönelik “Ortada ya bir yanlış anlama ya da bir çarpıtma var. Cumhurbaşkanımızın MHP’yi, onun tabanını hedef alan bir değerlendirmesi söz konusu bile değil” dedi. 29 Ekim resepsiyonunun bu yıl İstanbul’da yapılacağını bildiren Kalın, “Andımız” konusunda da “Burada milli kimlikle ilgili bir tartışma yok, okullardaki bir uygulamadan bahsediyoruz” diye konuştu.

YALÇIN: MHP’NİN KIRMIZI ÇİZGİSİ DE BAHÇELİ’DİR
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AK Parti Sözcüsü Çelik’in açıklamalarının ardından Twitter’dan şu mesajları verdi: "Bahçeli'nin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı ifadeler siyasi nezakete uygun olmamıştır" ifadelerini reddederiz. Hiç kimse Genel Başkanımıza nezaket dersi vermeye kalkamaz. Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı makamına gösterdiği saygı milletimizin malumudur. MHP’nin kırmızı çizgisi de Devlet Bahçeli’dir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...