Adaylar temayül yoklamasıyla belirlenecek

Adaylar temayül  yoklamasıyla belirlenecek

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Temayül yoklamasını 18 Kasım'da 10.00-16.00 saatleri arasında tüm Türkiye'de aynı anda gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

Yavuz, belediye başkanlıkları için müracaatların 12 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 19.00'a kadar devam edeceğini, il genel ve belediye meclis üyelikleri için 3 Aralık 2018 Pazartesi saat 19.00'a kadar başvuruların alınacağını bildirdi.
Yavuz, kadın ve genç aday adaylarının belirlenen aidatların yarısını, engelli adayların ise ücretin dörtte birini ödeyeceklerini kaydetti.
Yavuz, biri büyükşehir, biri il, 59'u ilçe ve 18'i belde belediye başkanı olmak üzere mevcut başkanların 79'unun üç dönem kuralına takıldığını belirtti. Yavuz "Kural yasağın devam ediyor ancak MKYK gerek gördüğünde elbette bunu esnetme hakkına sahiptir ama biz bu kural mümkün olduğu ölçüde uygulansın istemekteyiz" diye konuştu.
Aday adayı müracaatlarının sonrasındaki hafta da teşkilat temayül yoklamasının yapılacağına işaret eden Yavuz, "Burada da bir yenilik ortaya koyduk, ilk kez e-Temayül şeklinde gerçekleştirilecek. Saat 10.00 ile 16.00 arasında gerçekleşecek olan teşkilat temayül yoklamalarının hemen ardından saat 16'da kapanır kapanmaz inşallah sonuçlar elektronik ortamda tespit edileceği için Sayın Cumhurbaşkanımızın önüne düşmüş olacak" diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...