HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Gül'den başörtüsü açıklaması

Düzenleyen: /
Bakan Gül'den başörtüsü açıklaması
Bakan Gül, Haber

POLİTİKA Haberleri

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, başörtüsü konusunda, "Bu konuda savcının düşüncesi iptali yönünde olmuş. Ancak Danıştay bu işlemi hukuka uygun bulmuş. Özgürlükçü bir yaklaşımdır" dedi.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran, "Adalet Bakanı Abdülhamit Gül şöyle konuştu;

BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMALARI

Bu konuda da Danıştay'ın yaklaşımı genel olarak özgürlükçü bir yaklaşımdır. Hala insanların kafasındaki örtüyle, özgürlükleriyle uğraşan zihniyet gerici bir yaklaşımdır.
Hukukun tüm mekanizmaları başörtüsünü özgürlük olarak görmektedir. Türkiye artık geriye değil ileriye bakacak. Danıştay da zaten bu görüşe itibar etmemiştir.

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Kaçıkçı cinayeti bir yaşam hakkına ağır saldırı, asla üstü örtülmeyecek vahşice işlenmiş bir cinayettir.Bugün hala cesedinin bulunması engellenmiştir. Türkiye titizlikle soruşturmayı yürütmektedir.  Bu mesele uluslararası topluma mal edilmiştir. Her türlü hukuki teknik hazırlıklar tamamdır.

TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMANIZ LAZIM

Bu olayın üzeri örtülmeden ortaya çıkarılması gereken bir vakadır. Biz talebimizi hukuk çerçevesi içinde yineledik. Bu konuda Suudi Arabistan'ın yapıcı olması lazım ama böyle bir tavır görmedik. Suudi taraf Türkiye’nin taleplerine sessiz kaldı. Bu olayın aydınlatılmasını istiyorsanız Türkiye ile işbirliği içinde olmak lazım.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...