HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ankara'yı yeniden eski karanlık günlerine döndürmenin hesabını yapanlar var

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ankara'yı yeniden eski karanlık günlerine döndürmenin hesabını yapanlar var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara, Cumhur İttifakı, Miting, Haber

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'yı önü arkası belli olmayan bir ittifak vasıtasıyla yeniden eski karanlık günlerine döndürmenin hesabını yapanların olduğunu belirterek, "Her gün bölücü örgütün emrindeki partinin bir yöneticisi 'Ankara'ya alacağız' diye posta koyuyor. Hatta bazıları hızını alamayıp 'Onlara en büyük tokadı İstanbul'da, Ankara'da atacağız' diye topyekün milleti tehdit ediyor. Peki, her gün dozu artan bu küstahlıklara CHP'den bir tepki geldiğini gördünüz mü?" dedi.

Cumhur İttifaki İzmir'den sonra ikinci büyük mitingini Ankara'da yapıyor. AKM Hipodrom'da düzenlenen Büyük Ankara Mitingi'ne katılmak için çok sayıda vatandaş, sabah saatlerinden itibaren alanı doldurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte kürsüye çıkarak seçmeni selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ankara'yı yeniden eski karanlık günlerine döndürmenin hesabını yapanlar var


Cumhur İttifaki İzmir'den sonra ikinci büyük mitingini Ankara'da yapıyor. AKM Hipodrom'da düzenlenen Büyük Ankara Mitingi'ne katılmak için yüz binlerce  vatandaş, sabah saatlerinden itibaren alanı doldurdu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte kürsüye çıkarak seçmeni selamladı. Ardından kürsüye  Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki ve MHP Lideri Devlet Bahçeli çıktı. 

Mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları: 

İstiklal Savaşımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ve Gazi Meclis’imizin her biri birer İstiklal Kahramanı olan ilk mebuslarını selamlıyorum. Ankara’dan İzmir’e yürüyen kurtuluşun mücahitlerini gençlerimizi selamlıyorum. 15 Temmuz destanının baş şehri olan Ankaramızın bütün ilçelerini köylerini selamlıyorum.

Buradan MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’yi, MHP’ye gönül vermiş tüm kardeşlerimi, Cumhur İttifakı’na destek olan bütün kardeşlerimi selamlıyorum. Buradan hangi partiye mensup olursa olsun, ülkesinin bekası için yanımızda yer alan tüm kardeşlerimi selamlıyorum. Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine yürekten inanmış herkesi selamlıyorum. Ankara’daki şu güzel gönül birliğinin dalga dalga, ışık ışık Türkiye’ye yayıldığına inanıyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi korusun diyorum.

EMNİYETİN VERDİĞİ RAKAMI SÖYLÜYORUM, 450 BİN

Sordum, şu anda hipodromda ne kadar insan var dedim… Emniyetin verdiği rakamı söylüyorum. 450 bin. Bu bir şeyi gösteriyor. Ne diyor Ankara? ‘Biz 31 Mart’a hazırız’ diyor. Kaç gün kaldı? 8 gün. Son virajdayız.

İnşallah 31 Mart’ın akşamında Ankara’yı sizler taçlandıracaksınız. Gerek AK Partili kardeşlerim kendi içinde birlik beraberlik, MHP’li kardeşlerim kendi içinde birlik beraberlik ve her ikisi Cumhur İttifakı olarak bir ve beraber inşallah kendi aralarında oy kaybına fırsat vermeden sandıkları patlatacağımıza inanıyorum. Rabbim, ülkemizin tökezlemesini, ülkemizin zayıf düşmesini bekleyenlere fırsat vermesin diyorum. Rabbim, Orta Asya’dan Afrika’ya, Kafkaslardan Balkanlar’a kadar koskoca bir coğrafyanın ümidi olan ülkemizi muhafaza ve muzaffer eylesin diyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ankara'yı yeniden eski karanlık günlerine döndürmenin hesabını yapanlar var

Milletimizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz, bayrağımızı indirmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Vatanımızı parçalamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz, devletimizi yıkmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Ezanımızı susturmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizi terör örgütleriyle terbiye etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizi ekonomimizi çökerterek, işimizle, aşımızla tehdit edenlere fırsat vermeyeceğiz. Bizi birbirimize düşürerek arada kendi hesaplarını görmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Bunun için 31 Mart’ta sandıkta irademize sahip çıkacağız.

YÜZLERİNDEKİ MASKELERİ DÜŞÜRECEĞİZ

31 Mart, sandıklarda hesaplaşma değil, geleceğimizi tayin etme yeri haline dönüşecektir. Bunun için 31 Mart’ta demokrasi ve kalkınma yolunda durmak yok yola devam. Bunun için terör örgütlerinin elindeki yapıların desteğiyle karşımıza çıkanların yüzlerindeki maskeleri düşüreceğiz. Bunun için 31 Mart’ta dünyanın öteki ucundan bizi tehdit edenlere, mesajlara, şöyle sağlamından bir cevap vereceğiz. Hem de öyle bir cevap vereceğiz ki bundan sonra bu millete kimse parmak sallama cesaretinde bulunamayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ankara'yı yeniden eski karanlık günlerine döndürmenin hesabını yapanlar var

Eskiden Ankara’nın iki farklı yüzü vardı. Ankara, Sıhhiye Köprüsü’nün üstü ve Sıhhiye Köprüsü’nün altı olarak ikiye ayrılırdı. Şehrin bir yüzü seçkinleri, bürokratları, siyasetçileri temsil ederdi, şehrin diğer yüzü ise Anadolu’nun değişik şehirlerinden helal rızık için burayı yurt yapan insanlarımızı ifade ederdi.

Eski Ankara’da devlet erişilmez, ulaşılmaz bir yerdeydi. Memleketten bir günlüğüne buraya gelip işini bir türlü halledemediği için haftalarca geri dönen vatandaşlarımız o eski Ankara tablolarını çok iyi hatırlar. Tek parti dönemi Ankara’sında bu şehirde bir vali vardı. Bu kişi Anadolu insanını burada tekrar etmekten hicap ettiğim bir sıfatla aşağıladıktan sonra şöyle diyordu: “Sizin milliyetçilikle, komünizmle ne işiniz var. Milliyetçilik lazımsa bunu biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz. Sizin iki vazifeniz var. Birincisi çiftçilik yapıp mahsul yetiştirmek, ikincisi askere çağırdığımızda askere gelmek.”

Ankara işte böyle bir zihniyetin elinde yıllarca örselendi. İşte bu tek parti dönemiydi. CHP zihniyetiydi. İşte böyle milletine tepeden bakan bir ideolojinin esiri oldu Ankara. Bu şehir milli iradeyi askıya alan nice darbeciler, nice vesayetçiler, nice durumdan vazife çıkaranlar gördü. TBMM’nin bulunduğu, ülkemiz ve demokrasimizin başkenti olan Ankara, senelerce yasaklarla, baskılarla anıldı. Bu güzel şehir, yıllarca bağrında kara bir leke ile yaşanmaya mahkum edildi. Biz Ankara’yı her şeyden önce bu ayıplardan kurtardık. İnşallah Ankara, bundan sonra darbecilerle, vesayetçilerle, elitçilerle anılan bir şehir olmayacak. İnşallah Ankara, bir daha asla milletini hor, hakir görenlerin, kendi insanlarını aşağılayanların boyunduruğunda bir şehir olmayacak. İnşallah Ankara vesayetin gölgesiyle ufku karartılan bir şehir olmayacak. Milli mücadelenin ve 15 Temmuz zaferinin başkenti olan Ankara inşallah bundan sonra hep özgürlükle, demokrasiyle, adaletle anılan bir şehir olarak kalacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ankara'yı yeniden eski karanlık günlerine döndürmenin hesabını yapanlar var

ÜLTİMATOM PEŞİNEN VERİLDİ

Ankara’yla ilgili başka hesabı olanlar yok değil. Ankara’yı önü arkası belli olmayan bir ittifak vasıtasıyla yeniden eski, karanlık günlerine döndürmenin hesabını yapanlar var. Her gün bölücü örgütün emrindeki bir partinin yöneticisi Ankara’yı alacağız diye posta koyuyor. Hatta bazıları hızını alamayıp ‘onlara en büyük tokadı Ankara’da İstanbul’da atacağız diye milleti tehdit ediyor. Peki her gün dozu artan bu küstahlıklara CHP’den bir tepki geldiğini gördünüz mü? Bu tehdit diline ittifakın diğer ortaklarından bir itiraz yükseldiğini duydunuz mu? Bu pervasızlığa ittifakın diğer adaylarından herhangi bir itiraz işittiniz mi? İtiraz edemezler, seslerini dahi çıkaramazlar. Çünkü bunlara bizim oyumuzla seçildiğinizi bileceksiniz denilerek ültimatom peşinen verildi.

IRAK’IN KUZEYİNDE KÜRDİSTAN VAR DEFOL GİT ORADA YAŞA

Kürt değil ama adam Kürtler üzerinden geçiniyor. Benim Kürt kardeşlerimi de istismar ediyor ve ne diyor? Eğer Ankara’da soyadı Yavaş var ya, hani sahte senetle iş gören var ya, bu adamı CHP Ankara’ya belediye başkan adayı yapıyor. Ya bu adam Ankara’nın başına gelirse ne tür sahte senetler düzenleyeceğini hatırlayın. Onun için bunlara dersi çok büyük vermek lazım. Ne diyor? “Yavaş, HDP’nin oylarıyla seçildiğini bilecek” diyor. Bunu ben söylemiyorum, temeli olmayan Sezai söylüyor. Bu oyunu 31 Mart’ta bozuyor muyuz? Buna hazır mıyız? İşte sizlere delilini ortaya koydum. Aynı zamanda İstanbul’da İmamoğlu bilecek ki diyor, ben İstanbul’daki 3 milyon Kürt’ün oylarıyla seçildim.

İstanbul’daki hem Kürt kardeşlerime hakaret ediyor hem de tüm seçmenlere hakaret ediyor. Ya hu daha bu adamlar siyaseti bile öğrenemediler. İstanbul da bunlara gerekli olan dersi verecek ben buna inanıyorum. Ardından ne diyor? Türkiye’de Kürdistan var mı? Türkiye’de ne var? Güneydoğu Anadolu Bölgemiz var, Doğu Anadolu Bölgemiz var, Karadeniz’imiz var, Akdeniz’imiz var, Orta Anadolu’muz var, Ege’miz var, Marmara’mız var ama Türkiye’de Kürdistan diye bir bölgemiz yok. Sen Kürdistan’da mı yaşamak istiyorsun? Irak’ın kuzeyinde Kürdistan var defol git orada yaşa. Türkiye’yi size böldürtmeyeceğiz bunu da böyle bilesiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ankara'yı yeniden eski karanlık günlerine döndürmenin hesabını yapanlar var

ETLİK ŞEHİR HASTANESİ YIL SONUNDA HİZMETE AÇILACAK

Ankara'ya son 17 yılda 120 katrilyon liralık yatırım yaptı. Yükselen bir Türkiye var. Dünya bizi neden kıskanıyor, bundan dolayı. Ankapark'ın açılışını yaptık. 31 Mart akşamına kadar ücretsiz. Aldığım rakama göre şu ana kadar 360 bin kişi ziyaret etti. İmar barışı ile 447 bin başkentlinin sıkıntısını çözdük. Ankara'yı hızlı trenle tanıştırdık. Ankara-İzmir hızlı tren projesinin yapımı sürüyor.  Etlik Şehir Hastanesi yıl sonunda hizmete açılacak. Ankara'daki yatırımcılarımıza son 17 yılda 45.5 katrilyon liralık teşvik sağladık.

Sayın Özhaseki 5 yıl Kayseri'nin belediye başkanlığını yaptı. İstanbul'da da aynı şekilde rastgele birilerini değil başarılı bir dava arkadaşımı yıllarca Ulaştırma Bakanlığı yapan, Meclis Başkanı olan Binali Yıldırım kardeşimizi de İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı yaptık. İş bilenin kılıç kuşananın.

Bay Kemal'in yalanları bitmiyor. Hatay'a 6 tane baraj yaptığımızı söyledik. Belediye başkanımıza sordum 'baraj yok dedi' diyor. Bu adam sabah akşam yalan hayatı bu. Kardeşlerim gelin hem Hatay'ı kurtaralım hem CHP'ye gönül verenleri bu yalancıdan kurtaralım. Önümüzdeki dönemde adayımız Mehmet Özhaseki'nin çok önemli projeleri var. Ankara'ya bir kültür rotası kazandırıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ankara'yı yeniden eski karanlık günlerine döndürmenin hesabını yapanlar var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ankara'yı yeniden eski karanlık günlerine döndürmenin hesabını yapanlar var

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...