Yerel seçimlerde, belediye başkanlığına aday olan milletvekilleri

Yerel seçimlerde, belediye başkanlığına aday olan milletvekilleri

Politika Haberleri

Yerel seçimlere 7 ay kala Meclisten ilk belediye başkan adayı çıktı. MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, partisinin Kütahya adayı oldu.

Yerel seçimlere 7 ay kala Meclisten ilk belediye başkan adayı çıktı. nbsp;MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, partisinin Kütahya adayı oldu. Domaniç ziyareti sırasında teşkilattan gelen talepleri değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Işık'ın adaylığına onay verdiği öğrenildi. İki dönemdir parlamentoda görev yapan Alim Işık, adaylığını sosyal medyada değerlendirirken, "Allah utandırmasın" dedi. Bahçeli'nin Kütahya'ya giderek, Işık'ın adaylığını açıklaması bekleniyor.
ALLAH UTANDIRMASIN
Bahçeli, geçen hafta Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenlikleri programına katılma üzere Kütahya'nın Domaniç ilçesine gitmişti. Şenlikler sırasında Kütahya teşkilatı Bahçeli'ye belediye başkanlığı adaylığı için milletvekili Alim Işık'ın ismini önerdi. Bahçeli de teşkilatın bu talebine olumlu yaklaştı. Alim Işık, sosyal medyada adaylık sürecini, "Belediye Başkanı adaylığı bizler için büyük bir onurdur. Allah utandırmasın" sözleriyle değerlendirdi.
nbsp;SEÇİMİ KAYBEDEN MİLLETVEKİLLİĞİNE DEVAM EDEBİLECEK
MHP, geçen Haziran ayında ilk kez milletvekillerine belediye başkanı olabilmelerinin yolunu açmıştı. Son yapılan 2009 yerel seçimlerinde de şu an CHP Lideri olan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul adayı, AKP İzmir Milletvekili Taha Aksoy İzmir adayı, AKP Diyarbakır milletvekili Kutbettin Arzu da Diyarbakır adayı olmuş, ancak bu üç isim de seçimi kazanamamıştı. 2009'un seçim kazanan tek vekili CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu oldu. Çerçioğlu, seçim başarısının ardından milletvekilliğinden istifa etti. Seçimin kaybedilmesi durumunda belediye başkan adayları milletvekilliklerine devam edebiliyor. (AKŞAM GAZETESİ)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...