Bakan Çavuşoğlu'ndan İsrail'e 'Doğu Kudüs' tepkisi

Düzenleyen:
Bakan Çavuşoğlu'ndan İsrail'e 'Doğu Kudüs' tepkisi

POLİTİKA Haberleri

Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ile ortak basın toplantısı düzenledi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yerleşim yerleri açma yönündeki adımlarından vazgeçmesini istedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrail'in Doğu Kudüs'te yasa dışı yerleşim yerleri açma yönündeki adımlarından vazgeçmesini istedi. Çavuşoğlu şu açıklamalarda bulundu: Seçim tarihi açıklandığı zaman Türkiye olarak bu seçimin ne ihtiyacı varsa sağlamaya hazırız. Filistin'in ne ihtiyacı varsa biz bu desteği vermeye hazırız.

MISIR İLE GÖRÜŞME

Bu konuda bir ortak açıklama yapılmıştı. Toplantıların gayet pozitif bir atmosferde geçtiğini anlıyoruz. İkili meseleler heyetler arasında değerlendirildi. Bölgesel konularda da hem görüş alışverişi yapıldı hem de işbirliği konuşuldu. Karşılıklı herhangi bir belge ya da şart koşma olmadı. Bu görüşmeden sonra, bundan sonra hangi adımları atacağımızı iki taraf da değerlendirecek ve ona göre gelecekte bu süreci genişleterek ve derinleterek devam ettirmek arzusundayız. Elbette bu süreçte öncelikle istihbaratlarımız görüştü, sonra bakan yardımcısı düzeyinde temas oldu. Dışişleri Bakanlığı düzeyinde de böyle bir görüşmeyi gerçekleştirebiliriz.

Türkiye, Filistin halkına destek konusunda herkesten önce gelmektedir. Türkiye'ye bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Filistinlilere yardım çalışması çok önemli. Kardeşim Mevlüt'e bizi ağırladığınız için tekrar teşekkür ediyorum.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...