Binali Yıldırım'dan 'Yeniden Refah Partisi' açıklaması: Nezaket ziyaretiydi, 6284 talebini hiç konuşmadık

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Binali Yıldırım'dan 'Yeniden Refah Partisi' açıklaması: Nezaket ziyaretiydi, 6284 talebini hiç konuşmadık

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde Yeniden Refah Partisi ile bir görüşme yapmış, bu görüşmede Yeniden Refah Partisi'nin kadına şiddet yasasında da değişikliğe gidilmesini öngören 30 maddelik bir listeyi AK Parti'ye sunduğu iddia edilmişti. İddialara yönelik açıklama yapan Binali Yıldırım nezaket ziyaretinde bulunduklarını belirterek, 30 maddelik listeye ilişkin "Bu konuları hiç konuşmadık" değerlendirmesinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etmiş, bu ziyaret ittifak görüşmelerine yorumlanmıştı.

Habertürk'ten Kübra Par’a konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, taleplerinin yer aldığı bir listeyi AK Parti'ye ilettiklerini ve kendilerine, "hiçbir problem yok" cevabı verildiğini iddia etmişti.

'SADECE NEZAKET ZİYARETİ'

Bugün iddialara ve ziyarete ilişkin açıklama yapan Binali Yıldırım, Yeniden Refah Partisi'ne, "sadece nezaket ziyareti" yaptıklarını belirterek, Yeniden Refah'ın ittifak için şart koştuğu 6284 sayılı Kanun ile ilgili de, "Bu konuları hiç konuşmadık" yorumunda bulundu.

Binali Yıldırım'dan 'Yeniden Refah Partisi' açıklaması: Nezaket ziyaretiydi, 6284 talebini hiç konuşmadık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez" dedi.

'KADIN HAKLARI VE KADINA ŞİDDET KIRMIZI ÇİZGİMİZ'

Yanık, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Kimsenin, hele Sayın Kılıçdaroğlu’nun, seçim sürecini fırsat bilip bu çabamızı sabote etmeye hakkı yoktur. Bu ülkenin kadınları özellikle muhafazakar kadınları, Sayın Kılıçdaroğlu, kazanımlarına sahip çıkacak kadar güçlü ve akıllıdır. Kadın hakları ve kadına yönelik şiddetle mücadele, AK Parti’nin kırmızı çizgisidir. 20 yıldır, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadınların tüm sosyal, ekonomik, siyasal haklarına kavuşmaları için sayısız yasal düzenleme, farkındalık çalışması yaptık. 6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez. 6284 sayılı Kanun, kadına yönelik şiddetle mücadele için yaptığımız en önemli yasal düzenlemelerden biridir. Kanunun kabulünden bu yana, uygulamayı da geliştirmek için titizlikle düzenlemelerimizi sürdürüyoruz."

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...