Dışişleri Bakanlığı’ndan Pakistan’a taziye mesajı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Dışişleri Bakanlığı’ndan Pakistan’a taziye mesajı

Politika Haberleri  / Anadolu Ajansı

Pakistan’ın güneydoğusundaki Belucistan Eyaleti’nde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden 14 asker için Dışişleri Bakanlığı tarafından Pakistan'a başsağlığı mesajı yayımlandı.

Pakistan'da güvenlik araçlarına düzenlenen bombalı saldırıda 14 asker hayatını kaybetti. Saldırıya ilişkin Dışişleri Bakanlığı tarafından taziye mesajı yayımlandı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

-Pakistan’ın güneydoğusundaki Belucistan Eyaleti’nin Gwadar şehrinde 3 Kasım 2023 tarihinde meydana gelen terör saldırısında 14 askerin şehit olduğu derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur terör saldırısını kınıyor; şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Terörizmle ortak mücadelemizde dost ve kardeş Pakistan Hükümeti'yle ve halkıyla dayanışmamızı bu vesileyle bir kez daha vurguluyoruz.

NE OLMUŞTU?

Pakistan’ın Belucistan eyaletinde güvenlik güçlerine ait iki araca düzenlenen bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 14 asker hayatını kaybetti. Hayber Pahtunhva eyaletinde polis minibüsünün yakınına düzenlenen saldırıda ise 5 kişi nin öldüğü bildirildi.
 
Servisler Arası Halkla İlişkiler (ISPR) tarafından yapılan açıklamada, güvenlik konvoyunun Pasni şehrinden Gwadar şehrine doğru hareket ettiği sırada saldırıya uğradığı belirtildi. Açıklamada, "Bu iğrenç eylemin faillerinin yakalanıp adalete teslim edileceği” denildi.
Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...