Kemal Kılıçdaroğlu çiftçiye bedava elektrik vaadini Adıyaman'da da yineledi: Güneşe dolar mı ödüyoruz?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kemal Kılıçdaroğlu çiftçiye bedava elektrik vaadini Adıyaman'da da yineledi: Güneşe dolar mı ödüyoruz?

POLİTİKA Haberleri

Daha önce Şanlıurfa'da çiftçiye bedava elektrik vaadinde bulunan cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vadini Adıyaman'da da yineledi. "Onlara, 'Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını bize verin, bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğiz.' dedim. Aynı şeyi Besni için de söylüyorum." diyen Kılıçdaroğlu, "Allah'ın güneşi var, o da bedava, güneşe dolar mı ödüyoruz?" ifadesini kullandı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman’da açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu konuşmasında, çiftçilere vaat ettiği ‘bedava elektrik’ sözünü yineledi. Kemal Kılıçdaroğlu, “Elektrik elde etmek için petrole ihtiyaç yok, doğalgaza ihtiyaç yok, kömüre ihtiyaç yok. Allah'ın güneşi var, o da bedava. Niye, güneşe dolar mı ödüyoruz? Güneşten bize fatura mı kesiliyor? Hepsi bedava, yapacağım göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'Yİ İNŞA ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK"

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Kılıçdaroğlu, parti otobüsünden yaptığı konuşmada, daha güzel bayramlarda, daha huzurlu bir Türkiye'de yaşayacaklarını belirterek, "Kavgaların, gürültünün, patırtının bittiği, en azından kucaklaştığımız, beraber olduğumuz, birlikte olduğumuz bir Türkiye'yi inşa etmek için yola çıktık. Eğer dayanışma kültürümüzü büyütebilirsek, Türkiye'yi büyüteceğiz." diye konuştu.

Deprem nedeniyle 50 bin vatandaşın toprak altında olduğunu, büyük acılar yaşandığını dile getiren Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ve dünyanın yüreğinin bölgede olduğunu aktardı.

Kılıçdaroğlu, depremin ilk günlerinde, iki gün kaldığı bölgede yaşanan sıkıntıları gördüğünü belirterek, "Ama sıkıntıyı yaşayan sizsiniz, sizi rahatlatacak olan ve bu dertlerden kurtaracak olan da siyasal iktidar. O iktidar olduğunda, biz iktidar olduğumuzda göreceksiniz. Hiçbir ayrım yapmayacağız." dedi.

"SANDIĞA GİDİN"

Yaraları birlikte saracaklarına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Sakın, 'Sandığa gitmiyorum' demeyin. Sandığa gidin. İstediğim tek şey var, kul hakkı yiyenlere Allah aşkına oy vermeyin. Yetmiyor mu artık?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin artık bir değişime, dönüşüme ihtiyacı olduğunu savunarak, "Bunu hep beraber yapacağız, birlikte yapacağız, kucaklaşacağız, helalleşeceğiz, Türkiye'yi büyüteceğiz. Türkiye zengin bir ülke ve dünya ile rekabet edeceğim, bunu bilmenizi isterim." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Bu ülkeyi Kemaller kurtaracak, hiç endişe etmeyin. Bay Kemal bu yola baş koydu, kararlılıkla yoluma devam ediyorum. Hiçbir güç engelleyemez. Tek güvendiğim sizlersiniz, bu millete güveniyorum, halkımıza güveniyorum. Gideceğiz, demokratik yollarla Türkiye'nin düzeninin değiştireceğiz."

"GÜNEŞTEN BİZE FATURA MI KESİLİYOR"

Şanlıurfa'da görüştüğü çiftçilerin, "Kuyudan su çekiyoruz, dünyanın elektrik parası, ödeyemiyoruz." dediğini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Onlara, 'Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını bize verin, bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğiz.' dedim. Aynı şeyi Besni için de söylüyorum. Besni'nin belediye başkanlığını bize vereceksiniz, bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğiz. Bana dediler ki efendim, 'Çiftçiye elektriği nasıl bedava verirsin?' Elektrik elde etmek için petrole ihtiyaç yok, doğalgaza ihtiyaç yok, kömüre ihtiyaç yok. Allah'ın güneşi var, o da bedava. Niye, güneşe dolar mı ödüyoruz? Güneşten bize fatura mı kesiliyor? Hepsi bedava, yapacağım göreceksiniz."

(AA)

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...